Konu
:
Keçi Peynirli Krep (Fransa)
Yalnız Mesajı Göster
Keçi Peynirli Krep (Fransa)
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Keçi Peynirli Krep (Fransa)
Keçi Peynirli Krep (Fransa)
MALZEMELER
3 adet yumurta
Yarım litre süt
2 su bardağı un
1 tutam tuz
İç malzemesi:
1 adet küp doğranmış kabak
3 çorba kaşığı küp doğranmış kurutulmuş domates
2 çorba kaşığı enine doğranmış yabani mantar
Yarım kalıp keçi peyniri
2 çorba kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞ TARİFİ
Krep hamuru için yumurtaları derin bir kaba alın
İyice çırpın
Çırpmaya devam ederek, unu ekleyin
Un ve yumurtalar özleştikten sonra azar azar süt ekleyin
Çırpmaya devam edin
Karışım pürüzsüz bir kıvama geldiğinde tuzu ekleyin
Bir süre dinlendirmeye bırakın
Krepin iç malzemesi için bir tavada zeytinyağını kızdırın
Küp kesilmiş kabağı, yine küp kesilmiş kurutulmuş domatesi ve enine doğranmış mantarları ilave edin
Sebzeler iyice yumuşadığında küp doğranmış keçi peynirini ilave edin
Tavayı ateşin üzerinden alarak, karıştırın
Başka bir tavada sıvıyağı kızdırın
Çorba kepçesinin 3/4'ünü krep hamuru ile doldurun
Bu karışımı kızgın tavaya boşaltın
Krep hamurunu arkalı önlü pişirin
Tüm malzemeyi bu şekilde bitirin
Pişirdiğiniz kreplerin içine keçi peynirli harçtan koyarak, sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul