Yalnız Mesajı Göster

Frambuazlı Tart (20 Parça)

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Frambuazlı Tart (20 Parça)



(20 Parça)




Malzemeler

1 Paket Pandispanya Hamuru
250 gr Un (1+2/3 Su Bardağı)
100 gr Toz Şeker (1/2 Su Bardağı)
Tuz
150 gr Margarin
1 Adet Yumurta Sarısı
200 gr Süt Kreması
2 Paket Vanilya
1 Adet Portakalın Kabuğu (Rendelenmiş)
500 gr Frambuaz (Dondurulmuş)
Pudra Şekeri

Yemeğin Tarifi
Fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın
Pandispanya hamurunu pakette belirtildiği şekilde hazırlayıp tepsiye dökün, 175° ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin
Unu şeker, bir tutam tuz, yumurta sarısı, 1-2 yemek kaşığı soğuk su ile birlikte bir kaseye döküp üzerine parça parça kestiğiniz yağı koyun
Bütün malzemeyi elinizle karıştırın Hamurun kutular şeklinde ayrılmasını sağlayın Süt kremasını, vanilya ve portakal kabuğu rendesi ile karıştırıp yarı pişmiş hamurun üzerine sürün
Üstüne önce frambuazları, sonra hazırladıgınız hamur kırıntılarını serpin Sıcak fırının üstten 2 rafında rafında 30 dakika daha pişirin Soğumaya bırakıp üzerine pudra şekeri serpiştirin

Alıntı Yaparak Cevapla