Yalnız Mesajı Göster

Et Pişirirken

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Et Pişirirken



Benmari usulü pişirme: yemeğin tencerenin altında yanan ateşle temasının önlenmesi amacıyla, içinde su olan bir tencerenin içine oturtularak yavaş yavaş pişirilmesi yöntemidir
Bu yöntem tercih edildiğinde, alttaki tenceredeki suyun, üstteki tenceredeki yemeğin en az yarısına kadar gelmesine dikkat edilmelidir

Fırında tavuk pişirirken; tavuğu, içinin pişmesi, dışının yanmaması için, göğsü altta, sırtı üstte olacak şekilde tepsiye koyun ve fırınınızı 160 °C?de kullanın
Fırında pişirdiğiniz tavuğu hemen yemeyecekseniz ve kurumasını da istemiyorsanız, fırından çıktığında üzerine Sana ve limon suyu sürün ayrıca da alüminyum folyoya sarın Tavuğunuz yumuşacık kalacaktır
Et, tavuğa göre daha uzun sürede pişer Eti fırında yapacağınız zaman, fırınınızı 180 °C?ye ayarlarsanız, daha iyi sonuç alırsınız Eğer eti fırına vermeden önce yağlayacaksanız, yağlı tarafının gelmesine dikkat edin
Tariften yemek yaparken ölçülerin uygulanması büyük önem taşır
Şeker, un gibi malzemeyi kap içinde ölçeceğiniz zaman, yerleştirmek için bastırmaktan kaçının aksine, hafifçe bir biçimde karıştırın Tariflerdeki ölçüler buna göre verilmiştir
Birçok çorbaya, sosa ve pilava lezzet veren et sularının iyi sonuç vermesi için, günlük tüketilmesi gerekir
Et suyunun defalarca kaynatılması, lezzetini bozulmasına neden olur Rostoyu pişirdikten sonra 15 dakika bekletip servis yaparsanız, hem lezzeti daha iyi olur, hemde daha rahat kesilir
Izgara etlerini servis yaparken üzerlerine aromalı bir parça margarin koyarsanız değişik bir lezzet elde edersiniz

Alıntı Yaparak Cevapla