Konu
:
Selanik Usulü Dana Fırın
Yalnız Mesajı Göster
Selanik Usulü Dana Fırın
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Selanik Usulü Dana Fırın
Selanik Usulü Dana Fırın
tarifi için Malzemeler :
• 3 kg`lik kemigi çikartilmis dana küregi
• 3 çorba kasigi tereyagı
• 1 çorba kasigi zeytinyagi
• 2 dis ince kiyilmis sarmisak
• 1 adet limon ve portakal kabugu rendesi
• 2 çorba kasigi limon suyu
• 2 çorba kasigi portakal suyu
• 1 defne yagragi (ufalanmis)
• 1 ve 1/4 su bardagi su
• 1 adet kesme seker
Selanik Usulü Dana Fırın
yemeğinin hazırlanışı:
Eti yikadiktan sonra üstünü yer yer yarip içine sarmisak parçalarini yerlestirin
Her yerini tuz ve karabiberin yarisiyla ovup üstüne limon ve portakal kabugu rendesi serpin
Eti rulo biçiminde sikica sarip bir mutfak ipiyle baglayin
Büyük boy tencereye tereyagi ve zeytinyagini koyup eritin
Yag kizinca eti koyup büyük bir çatalla döndüre döndüre çevirerek yaklasik 10 dakika her yani pembelesinceye kadar kizartip atesten indirin
Küçük bir kasede su, kesme seker, limon suyu, portakal suyu ve defne yapragini karistirip tenceredeki etin üzerine dökün ve yeniden atese koyup kaynatin
Kaynamaya baslayinca atesin altini kisarak 2 saat, ete bir biçak batirildiginda renksiz su çikana kadar pisirin
Eti bir kesme tahtasinin üztüne alip iplerini çikartin ve dilimleyip servis tabagina yerlestirin
Kalan sosun üzerindeki yaglari bir kasik yardimiyla alip süzgeçten geçirerek orta boy bir tencereye bosaltin
Harli ateste ara ara karistirarak sos yari yariya azalana kadar kaynatin
Eti hazirladiginiz sosla birlikte servis yapin
(Sos hazirlanirken eti sicak tutmaya dikkat edin)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul