Konu
:
Taze Fasulye Diblesi
Yalnız Mesajı Göster
Taze Fasulye Diblesi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Taze Fasulye Diblesi
Malzemeler:
1 kg taze fasulye
2 ? 3 kuru soğan
Yarım su bardağı pirinç
2- 3 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
Taze fasulyeyi yıka, ayıkla, yarım santimetre kalınlıkla verev olarak doğra
Yıkadıktan sonra tencerenin dibine taze fasulyenin bir kısmını yay, araya yıkayıp süzülen pirinci üstüne kalan taze fasulyeleri ekle
Soğanı soy, yıka ve en üste doğra, tuzu ve şekeri ilave et
Renk vermesi için bir tane domates doğranabilir
Zeytinyağı da gezdirdikten sonra pişir
Fasulyenin suyu süzülmeden koyulduğunda çok fazla su eklemeye ihtiyaç yoktur, aksi takdirde pirincin diri kalmaması için bir su bardağı su eklenebilir
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul