Yalnız Mesajı Göster

Sütlü Pirinç Soslu Karamelli Dondurma

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sütlü Pirinç Soslu Karamelli Dondurma




Hazırlama süresi 25 dakika
6-8 adet
275 kalori
Malzemeler:
300 gram pirinç
150 gram pudra şekeri
1 litre süt
125 ml vanilya likörü
400 ml vanilyalı sıvı krema
karamelli dondurma
çubuk tarçınHazırlanışı:
* Geniş bir tencerede 125 ml vanilya likörünü ve sütü ısıtın Pirinci soğuk suda iyice yıkayın Suyunu süzün Bir tencereye alın ve üstünü tamamen kaplayacak kadar su ile doldurun
* Karışımı kaynatın Yıkadığınız pirinçleri süzüp vanilya likörü ve süt karışımını ısıttığınız kaba alın
* Pirinçler sütü çekene kadar yaklaşık 15 dakika orta ateşte pişirin
* Altını kapatıp şeker ve kremayı ekleyin ve dinlendirmek üzere oda sıcaklığında bekletin
* Hazırladığınız sütlü pirinci ılık olarak bir tatlı tabağına aktarın Üstüne 1–2 top karamelli dondurma ekleyerek servis yapın
İsterseniz hazırladığınız tatlının üzerini birkaç çubuk tarçınla süsleyip
tatlandırabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla