Konu
:
Sütlü Pirinç Soslu Karamelli Dondurma
Yalnız Mesajı Göster
Sütlü Pirinç Soslu Karamelli Dondurma
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sütlü Pirinç Soslu Karamelli Dondurma
Hazırlama süresi 25 dakika
6-8 adet
275 kalori
Malzemeler:
300 gram pirinç
150 gram pudra şekeri
1 litre süt
125 ml
vanilya likörü
400 ml
vanilyalı sıvı krema
karamelli dondurma
çubuk tarçınHazırlanışı:
* Geniş bir tencerede 125 ml
vanilya likörünü ve sütü ısıtın
Pirinci soğuk suda iyice yıkayın
Suyunu süzün
Bir tencereye alın ve üstünü tamamen kaplayacak kadar su ile doldurun
* Karışımı kaynatın
Yıkadığınız pirinçleri süzüp vanilya likörü ve süt karışımını ısıttığınız kaba alın
* Pirinçler sütü çekene kadar yaklaşık 15 dakika orta ateşte pişirin
* Altını kapatıp şeker ve kremayı ekleyin ve dinlendirmek üzere oda sıcaklığında bekletin
* Hazırladığınız sütlü pirinci ılık olarak bir tatlı tabağına aktarın
Üstüne 1–2 top karamelli dondurma ekleyerek servis yapın
İsterseniz hazırladığınız tatlının üzerini birkaç çubuk tarçınla süsleyip
tatlandırabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul