Yalnız Mesajı Göster

Sucuklu Kurufasülye

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sucuklu Kurufasülye



Malzemeler
  • 2 su bardağı kuru fasulye (Haşlanmış)
  • Yarım kangal hindi sucuk
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı tuzot
  • Garnitür için: 2 su bardağı pirinç, 2 yemek kaşığı susam, 2 yemek kaşığı tuzot, 3 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı

Kuru fasulyeyi ılık suda akşamdan ıslatın Sabah hafif haşlayıp süzün Sucuğu 1 cm kalınlığında dilimleyin Soğanı ince kıyın Tereyağında pembe kavurun Fasulyeleri üzerine yayın Üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin Tuzotu ekleyip servis yapın

Pilavı için:
Pirinci tuzlu kaynar suda bekletip yıkayın Tereyağını tencerede kızdırıp susamı ilave edin Kavrulunca pirinci ekleyin Tuzot ve 3 su bardağı kaynar su ilave edip suyunu çekinceye kadar pişirin Dinlendirip sucuklu kuru fasulye ile servis yapın

Afiyet olsun!

Alıntı Yaparak Cevapla