Konu
:
Keledoş
Yalnız Mesajı Göster
Keledoş
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Keledoş
Malzemeler
Kavurma eti
Yarım su bardağı nohut
1 su bardağı den(Döğme)
yarım su bardağı yeşil mercimek
2 avuç ak pancar
3 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı kurut
Yapılışı
Nohut ve döğme bir tencerede haşlanmaya bırakılır
Pişmesine yakın yeşil mercimek konur,hepsi piştikten sonra içine akpancar ve kavurma eti konur
10-15 dakika kaynatılır
Malzeme iyice pişer,ezilmiş kurut kaynayan tencereye dökülür muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir
Ocaktan indirilir,üzerine tereyağı konulur bu yağ yemeğin sıcağı ile erir daha sonra servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul