Konu: Keledoş
Yalnız Mesajı Göster

Keledoş

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Keledoş



Malzemeler
  • Kavurma eti
  • Yarım su bardağı nohut
  • 1 su bardağı den(Döğme)
  • yarım su bardağı yeşil mercimek
  • 2 avuç ak pancar
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı kurut

Yapılışı

Nohut ve döğme bir tencerede haşlanmaya bırakılırPişmesine yakın yeşil mercimek konur,hepsi piştikten sonra içine akpancar ve kavurma eti konur10-15 dakika kaynatılırMalzeme iyice pişer,ezilmiş kurut kaynayan tencereye dökülür muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilirOcaktan indirilir,üzerine tereyağı konulur bu yağ yemeğin sıcağı ile erir daha sonra servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla