09-05-2012
|
#1
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Patlıcan Tavası
Malzemeler- 1 kilo yağlı kemiksiz koyun eti
- 1 kilo orta boy patlıcan
- 1 tatlı kaşığı kırmızı acı toz biber
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 2 adet orta boy domates
- 4-5 adet yeşil sivri biber
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Tuz
Yapılışı
Önce, patlıcanları ayıklayıp bol su ile yıkayın Sonra, daire şeklinde kesip tuzlu suda biraz beklettikten sonra, güzelce süzün Bir tavada, yağınızı kızdırıp, iyice kuruladığınız halka patlıcanlarınızı kızartın
Beri yanda, kemiksiz parça koyun etinizi yıkayın Az yağda kavurun, daha sonra üzerine su katıp pişirin
Kızarttığınız patlıcanların üzerine, pişmiş etleri, hepsinin üzerine de, halka halka doğradığınız domatesleri, kuru soğanı, yeşil sivri biberi, tuzu ve kırmızı acı toz biberi ilâve edin En sonunda da, az su koyun Kısık ateşte, yemek kıvamını alana kadar pişirin
|
|
|
|