Konu
:
Konya'dan Bir Başka Lezzet "Firin Kebabi"
Yalnız Mesajı Göster
Konya'dan Bir Başka Lezzet "Firin Kebabi"
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Konya'dan Bir Başka Lezzet "Firin Kebabi"
FIRIN KEBABI
Konya'nın en önemli lezzetlerinden olan etliekmeği tanıttıktan sonra sıra bir diğer önemli lezzet olan "Fırın Kebabı"na sıra geldi
Aynı etliekmekte olduğu gibi bu yemeğimizin yapımı da ustalık ister
Ayrıca Fırın Kebabını yiyebileceğiniz yerler etliekmeğe göre sınırlıdır
Gelirseniz ve tadarsanız afiyet olsun
İşte size tarifi:
Fırın kebabı yalnızca mevsime göre koyun veya kuzu etiyle yapılır
bir koyunda ortalama 10-15 kilo kebaplık et çıkar
kebaplık etler büyük bir bakır leğene döşenir
büyük leğenler 10 koyun ve kuzu alabilir büyüklüktedir
leğenler gece saat 5'ta fırına verilir 6-7 saat pişirilir
içine hiç bir katkı maddesi katılmadan, et kendi saldığı şeyle haşlanır
bu işlem bittikten sonra etin leğene biriken kendi yağında kızartılır
leğendeki etler sadece alttan üste aktarılırlar
Saat 9'da fırın koltuğuna alınır
yavaş yavaş pişirilerek saat 11'de servise hazırlanır
Konya'da Fırın Kebabı Yiyebileceğiniz Meşhur Adreslerden Biri:
Hacı Şükrü
Bu da krokisi
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul