Yalnız Mesajı Göster

Konya'dan Bir Başka Lezzet "Firin Kebabi"

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Konya'dan Bir Başka Lezzet "Firin Kebabi"



FIRIN KEBABI

Konya'nın en önemli lezzetlerinden olan etliekmeği tanıttıktan sonra sıra bir diğer önemli lezzet olan "Fırın Kebabı"na sıra geldi Aynı etliekmekte olduğu gibi bu yemeğimizin yapımı da ustalık ister Ayrıca Fırın Kebabını yiyebileceğiniz yerler etliekmeğe göre sınırlıdır Gelirseniz ve tadarsanız afiyet olsun
İşte size tarifi:
Fırın kebabı yalnızca mevsime göre koyun veya kuzu etiyle yapılır bir koyunda ortalama 10-15 kilo kebaplık et çıkar kebaplık etler büyük bir bakır leğene döşenirbüyük leğenler 10 koyun ve kuzu alabilir büyüklüktedir leğenler gece saat 5'ta fırına verilir 6-7 saat pişirilir
içine hiç bir katkı maddesi katılmadan, et kendi saldığı şeyle haşlanır bu işlem bittikten sonra etin leğene biriken kendi yağında kızartılır leğendeki etler sadece alttan üste aktarılırlar Saat 9'da fırın koltuğuna alınır yavaş yavaş pişirilerek saat 11'de servise hazırlanır
Konya'da Fırın Kebabı Yiyebileceğiniz Meşhur Adreslerden Biri:
Hacı Şükrü
Bu da krokisi

Alıntı Yaparak Cevapla