Yalnız Mesajı Göster

Güveçte Yürek

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güveçte Yürek



Güveçte Yürek

MALZEMELER
4 yüregi, toplam 750 gr
25 gr margarin veya tereyagi
1 büyük , küçük esit parçalara bölünmüs
2 sapi küçük esit parçalara bölünmüs
1/2 yesil veya kirmizi , küp halinde kesilmis
1 büyük sogan, dogranmis
300 ml sicak suyu
1 defne yapragi
Tuz ve kara
2 yemek kasigi un
1 yemek kasigi salçasi

YAPILIŞ TARİFİ
Yürekleri kurulayip 1 cm kalinliginda kesin
Margarini orta boy bir tencerede eritin Yag kizinca havucu, i, küp leri, sogani katip orta ateste 5 dak karistirarak pisirin Yürek parçalarini da ekleyip 2-3 dakika daha pisirmeye devam edin
Tavuk suyunu, defne yapragini, tuz ve i ekleyin Bir tasim kaynatin
Tencerenin kapagini kapatip agir ateste 15 saat pisirin Bu sürenin sonunda defne yapragini çikartin
Küçük bir kapta unu biraz soguk suyla karistirin Tenceredeki pisme suyundan ilave edip unlu bulamaci yine karistirarak tencereye katin
Güveci agir ateste 2-3 dakika daha pisirin Salçasini tuzunu ve ini katip birkaç dakika daha pisirdikten sonra halka lerle süsleyip servis yapin

Alıntı Yaparak Cevapla