Konu
:
Güveçte Yürek
Yalnız Mesajı Göster
Güveçte Yürek
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Güveçte Yürek
Güveçte Yürek
MALZEMELER
4 yüregi, toplam 750 gr
25 gr margarin veya tereyagi
1 büyük , küçük esit parçalara bölünmüs
2 sapi küçük esit parçalara bölünmüs
1/2 yesil veya kirmizi , küp halinde kesilmis
1 büyük sogan, dogranmis
300 ml sicak suyu
1 defne yapragi
Tuz ve kara
2 yemek kasigi un
1 yemek kasigi salçasi
YAPILIŞ TARİFİ
Yürekleri kurulayip 1 cm
kalinliginda kesin
Margarini orta boy bir tencerede eritin
Yag kizinca havucu, i, küp leri, sogani katip orta ateste 5 dak
karistirarak pisirin
Yürek parçalarini da ekleyip 2-3 dakika daha pisirmeye devam edin
Tavuk suyunu, defne yapragini, tuz ve i ekleyin
Bir tasim kaynatin
Tencerenin kapagini kapatip agir ateste 1
5 saat pisirin
Bu sürenin sonunda defne yapragini çikartin
Küçük bir kapta unu biraz soguk suyla karistirin
Tenceredeki pisme suyundan ilave edip unlu bulamaci yine karistirarak tencereye katin
Güveci agir ateste 2-3 dakika daha pisirin
Salçasini tuzunu ve ini katip birkaç dakika daha pisirdikten sonra halka lerle süsleyip servis yapin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul