Yalnız Mesajı Göster

Evde Sucuk Yapımı

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Evde Sucuk Yapımı



MALZEMELER
5 kilo dana kıyması, döşle karışık
20 gr kırmızı toz biber
10 gr yenibahar
20 gr karabiber
80 gr tuzla dövülmüş sarmısak
100 gr tuz
5 m koyun barsağı (Mısır Çarşısından temin edilebilir)

HAZIRLANIŞI
Malzeme iyice yoğurulur, birkaç saat serin bir yerde bekletilir Ilık tuzlu suda 15 dakika bekletilmiş bağırsağa
sucuk doldurma makinesiyle içinde hava kalmayacak şekilde istenen büyüklükte doldurulur, sicimle bağlanır Kuruması için rüzgarsız bir yere asılır İlk 3 gün asılan sucuklar günde 1 kere suya daldırıp, çıkartılır Damak zevkine göre baharat ve sarmısak miktarı arttırılıp, çoğaltılabilir

AFIYET OLSUN!

Alıntı Yaparak Cevapla