Konu
:
Patates Güveç
Yalnız Mesajı Göster
Patates Güveç
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patates Güveç
PATATES GÜVEÇ
1 kg
patates
700 gr
kuzu eti
2 soğan
5 diş sarımsak
5 sivri biber
4 domates
1 defne yaprağı
tuz,karabiber
zeytinyağı
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle kuzu kuşbaşı etlerimizi sıvıyağda güvecin içinde
çeviriyoruz
Üzerine defne yaprağını, doğranmış soğan
ve sarımsakları da ilave ediyoruz
5 dakika sonra elma dilimi
şeklinde doğranmış patatesleri ilave ediyoruz
En son
doğranmış biberleri ve domatesleri de ekleyin
Daha sonra
tuzunu ve karabiberini ayarlayın
Ağzını önce yağlı kağıtla
daha sonra da aliminyum folyo ile kapatın
Ocakta 10 dakika
pişirip ısıtılmış 190 derecelik fırında en az 1 saat patatesler
ve etler hamur gibi pişene kadar tutun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul