Yalnız Mesajı Göster

Lahana Tursulu Hindi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lahana Tursulu Hindi



Lahana tursulu hindi
Malzemeler:
Hindi (dogal olarak )
Lahana tursusu
Pirinc
Tereyag
kirimizi biber kimyon karabiber tuz

Hazirlanisi:
1) Hindiyi bir tepsiye döse (istiyorsan parcala) ve baharatlari ve biraz sivi yag ilave etTepsinin üstünü aluminyüm ile kapat ve firina sür (200
derecede)Asaga yukari 15-2 saat arasi pisir (tabii ki bu sizin firininiza bagli ete catali batir eger kolay giriyorsa cikar)

2) Hindiyi sonra bir kaba cikart

3)Lahana tursusunu kücük kücük dogra ve hindiyi pisirdigin tepsiye döse
Tursunun üstüne tereyag´i döse (en az 100 gr tabii bu yapicaginiz hindinin
büyüklügüne bagli)

4)Sonra bu tursunun üstüne pirincleri ilave et ve pirincler pisecek kadar sicak
su koy üstüne (karistirma pirincler lahananin üstünde kalsin)

5)Bunlarin üstüne tekrar hindiyi yerlestir ve tekrar firina koy (ama bu sefer
üstünü kapama) ve asaga yukari 45 dk daha pisir (pirincler ve lahana
yumusayana kadar) Eger yemek sulu kalir ise firinin en altina koyun ki
suyunu ceksin

Alıntı Yaparak Cevapla