Konu
:
Lahana Tursulu Hindi
Yalnız Mesajı Göster
Lahana Tursulu Hindi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Lahana Tursulu Hindi
Lahana tursulu hindi
Malzemeler:
Hindi (dogal olarak )
Lahana tursusu
Pirinc
Tereyag
kirimizi biber kimyon karabiber tuz
Hazirlanisi:
1) Hindiyi bir tepsiye döse (istiyorsan parcala) ve baharatlari ve biraz sivi yag ilave et
Tepsinin üstünü aluminyüm ile kapat ve firina sür (200
derecede)
Asaga yukari 1
5-2 saat arasi pisir (tabii ki bu sizin firininiza bagli ete catali batir eger kolay giriyorsa cikar)
2) Hindiyi sonra bir kaba cikart
3)Lahana tursusunu kücük kücük dogra ve hindiyi pisirdigin tepsiye döse
Tursunun üstüne tereyag´i döse (en az 100 gr tabii bu yapicaginiz hindinin
büyüklügüne bagli)
4)Sonra bu tursunun üstüne pirincleri ilave et ve pirincler pisecek kadar sicak
su koy üstüne (karistirma pirincler lahananin üstünde kalsin)
5)Bunlarin üstüne tekrar hindiyi yerlestir ve tekrar firina koy (ama bu sefer
üstünü kapama) ve asaga yukari 45 dk daha pisir (pirincler ve lahana
yumusayana kadar)
Eger yemek sulu kalir ise firinin en altina koyun ki
suyunu ceksin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul