Konu
:
Kestaneli Hindi Dolmasi
Yalnız Mesajı Göster
Kestaneli Hindi Dolmasi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kestaneli Hindi Dolmasi
Kestaneli Hindi Dolmasi
Mutfak: Türk
Katagori: Tavuk Yemekleri
Süre: 60dk
Serv
6
Zorluk: Zor
Tavsiyeler:0
Malzemeler:
4-5 gr
`lik Bütün Hindi
4 yemek kasigi tereyagi
2 adet kuru sogan
1 kg
kestane
Iç Pilav:
500 gr
pirinç
200 gr
tereyagi
Ince dogranmis Hindi Cigeri
50 gr
antepfistigi
50 gr
kusüzümü
2 adet dogranmis kuru sogan
Tuz, karabiber Yenibahar Tarçin
1 demet dereotu
1 lt
tavuk suyu
Yapilis Tarifi
Temizleyip yikadiktan sonra, butlarini iple bagladiginiz hindiyi tereyaginda hafif
kizartin
Bir miktar su ekleyerek orta isidaki firinda
çevirerek 1,5 saat pisirin
Pirinci islatip, yikayin
suyunu süzün, Tereyaginda fistiklari pembelesinceye kadar
kavurun
sogani ilave edin
Sirasiyla hindi cigerini,
kus üzümünü ve pirinci ekleyip 3-4 dakika kavurun
Tuz,
karabiber, baharat ve su ilave ederek 20 dakika kadar
pisirin
Pilavinizi demlemeye birakin
Ayiklanmis kestaneleri
hindinin sosu ile pisirin
Hindinizi iç pilav ve kestane ile servis
yapin
AFIYET OLSUN
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul