Yalnız Mesajı Göster

Kestaneli Hindi Dolmasi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kestaneli Hindi Dolmasi



Kestaneli Hindi Dolmasi

Mutfak: Türk

Katagori: Tavuk Yemekleri

Süre: 60dk

Serv


6

Zorluk: Zor

Tavsiyeler:0

Malzemeler:

4-5 gr`lik Bütün Hindi

4 yemek kasigi tereyagi

2 adet kuru sogan

1 kg kestane

Iç Pilav:

500 gr pirinç

200 gr tereyagi

Ince dogranmis Hindi Cigeri

50 gr antepfistigi

50 gr kusüzümü

2 adet dogranmis kuru sogan

Tuz, karabiber Yenibahar Tarçin

1 demet dereotu

1 lt tavuk suyu

Yapilis Tarifi

Temizleyip yikadiktan sonra, butlarini iple bagladiginiz hindiyi tereyaginda hafif
kizartin Bir miktar su ekleyerek orta isidaki firinda
çevirerek 1,5 saat pisirin

Pirinci islatip, yikayin suyunu süzün, Tereyaginda fistiklari pembelesinceye kadar
kavurun sogani ilave edin Sirasiyla hindi cigerini,
kus üzümünü ve pirinci ekleyip 3-4 dakika kavurun Tuz,
karabiber, baharat ve su ilave ederek 20 dakika kadar
pisirin Pilavinizi demlemeye birakin Ayiklanmis kestaneleri
hindinin sosu ile pisirin Hindinizi iç pilav ve kestane ile servis
yapin

AFIYET OLSUN

Alıntı Yaparak Cevapla