Konu
:
Mantarlı Köfte Hazırlama Süresi: 15 Pişirme Süresi: 20 Kişi Sayısı: 6
Yalnız Mesajı Göster
Mantarlı Köfte Hazırlama Süresi: 15 Pişirme Süresi: 20 Kişi Sayısı: 6
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantarlı Köfte Hazırlama Süresi: 15 Pişirme Süresi: 20 Kişi Sayısı: 6
Mantarlı Köfte
Hazırlama Süresi:
15
Pişirme Süresi:
20
Kişi Sayısı:
6
Malzemesi:
12 dilim tost ekmeği 2 su bardağı konserve mantar 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar 1 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı margarin 1 çay kaşığı tuz Köfte için: 300 gr
köftelik kıyma 1 adet kuru soğan 2 dilim ekmek içi 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz
Tarifi:
• Ekmekleri ıslatıp suyunu iyice sıkın
• Yoğurma kabına ıslattığınız ekmek, rendelenmiş soğan, karabiber ve tuz koyup karıştırın
• Kıymayı ilave edip yoğurun
• Köftelerin aynı büyüklükte olması için kavanoz kapağına streç yayın, kıymayı koyup sıkıştırın
• Şekil verdiğiniz köfteleri yağsız tavada iki tarafını kızartın
• Tavada margarini eritin, rendelenmiş soğan, kıyılmış mantarları, karabiber ve tuz koyun
• 4-5 dakika mantarları soteleyin
• Köftelerin üstüne koymak için bekletin
• Tost ekmeklerinin kenarlarını kesip tost makinasında kızartın
• 2 adet tost ekmeğini üst üste koyun
• Üstüne köfteyi yerleştirin, 1 yemek kaşığı kadar mantarlı karışımdan koyun
• Kaşar peyniriyle süsleyin
• Fırın kabına dizip 175 derecelik fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin
• Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul