Konu
:
Kuşbaşılı Çanak Pide
Yalnız Mesajı Göster
Kuşbaşılı Çanak Pide
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuşbaşılı Çanak Pide
KUŞBAŞILI ÇANAK PİDE
=MALZEMELER=
5 su b
un
yarım p
yaşmaya
su,tuz
iç harcı için:
400 gr kuşbaşı et
3 biber
1 domates
5 dal yeşil soğan
1 tutam maydanoz
1 çorba k
salça
sıvıyağ
tuz, karabiber
=HAZIRLANIŞI=
Önce unun ortasına yaşmayayı alın
Ortasına ılık su koyarak
mayayı ezin
Daha sonra su ve tuz ilave ederek yumuşak bir
hamur hazırlayıp mayalanmaya bırakın
Bu arada iç harcı için
kuşbaşı eti minik minik doğrayın
İçine küp doğranmış domatesi
biberi,yeşil soğan ,maydanoz ve salçayı ekleyin
En son tuz,
baharat ve çok az sıvı yağ ilave edelim
Hamurumuz mayalandıktan
sonra ister dikdörtgen istersek de yuvarlak açıp iç harcı paylaştıralım
Kenarlarını kıvırarak pide şekli verelim
Fırının en yüksek ısısında alt
üst kızarana kadar pişirelim
Daha sonra kenarlarına tereyağ veya
sıvıyağ sürerek dilimleyip sıcak servis yapalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul