Yalnız Mesajı Göster

Kuşbaşılı Çanak Pide

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuşbaşılı Çanak Pide




KUŞBAŞILI ÇANAK PİDE

=MALZEMELER=

5 su b un

yarım p yaşmaya

su,tuz

iç harcı için:

400 gr kuşbaşı et

3 biber

1 domates

5 dal yeşil soğan

1 tutam maydanoz

1 çorba k salça

sıvıyağ

tuz, karabiber

=HAZIRLANIŞI=

Önce unun ortasına yaşmayayı alınOrtasına ılık su koyarak

mayayı ezin Daha sonra su ve tuz ilave ederek yumuşak bir

hamur hazırlayıp mayalanmaya bırakın Bu arada iç harcı için

kuşbaşı eti minik minik doğrayınİçine küp doğranmış domatesi

biberi,yeşil soğan ,maydanoz ve salçayı ekleyinEn son tuz,

baharat ve çok az sıvı yağ ilave edelim Hamurumuz mayalandıktan

sonra ister dikdörtgen istersek de yuvarlak açıp iç harcı paylaştıralım

Kenarlarını kıvırarak pide şekli verelim Fırının en yüksek ısısında alt

üst kızarana kadar pişirelim Daha sonra kenarlarına tereyağ veya

sıvıyağ sürerek dilimleyip sıcak servis yapalım

Alıntı Yaparak Cevapla