Yalnız Mesajı Göster

Kremalı Tavuk Hazırlama Süresi: 15 Pişirme Süresi: 20 Kişi Sayısı: 8 |

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kremalı Tavuk Hazırlama Süresi: 15 Pişirme Süresi: 20 Kişi Sayısı: 8 |



Kremalı Tavuk Hazırlama Süresi: 15
Pişirme Süresi: 20
Kişi Sayısı: 8

Malzemesi:
4 adet tavuk göğüs eti 4 adet orta boy kabak 6 yemek kaşığı hazır çiğ krema 1 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı tereyağı Yarım limonun suyu 2 çay kaşığı tane karabiber Tuz

Tarifi:
• Kabakları soyup, 4'e bölün
• Kaynayan tuzlu suda 5 dakika haşlayın
• Tereyağında göğüs etlerini kızartıp kenara alın
• Kalan yağın içine 1 yemek kaşığı un koyup karıştırın
• Krema, karabiber, tuz ve 1 bardak su ilave edip sosu 10 dakika kaynatın
• Kabakları ve kızarttığınız tavuk etlerini ilave edin
• Limon suyunu da koyduktan sonra 10 dakika daha pişirin
• Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla