Konu
:
Kereviz Saplı Tavuk Hazırlama Süresi: 15 Pişirme Süresi: 30 Kişi Sayısı: 8
Yalnız Mesajı Göster
Kereviz Saplı Tavuk Hazırlama Süresi: 15 Pişirme Süresi: 30 Kişi Sayısı: 8
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kereviz Saplı Tavuk Hazırlama Süresi: 15 Pişirme Süresi: 30 Kişi Sayısı: 8
Kereviz Saplı Tavuk
Hazırlama Süresi:
15
Pişirme Süresi:
30
Kişi Sayısı:
8
Malzemesi:
3 adet tavuk göğüs eti (bonfile edilmiş) Yarım demet kereviz sapı 2 tatlı kaşığı tereyağı 500 gr küçük boy patates (haşlamalık) 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı tane karabiber Terbiyesi için; 1 adet limonun suyu 1 yemek kaşığı un 4 yemek kaşığı hazır süt kreması
Tarifi:
• Önce patatesleri yıkayın, kurulayın, birkaç yerinden iğneyle delin
• Bir fırın tepsisine yağlı kağıt yayın, patatesleri koyarak 200 derecede pişirin
• Patatesler pişerken, soğanları halka halka doğrayıp tencereye alın
• Tereyağı ile birlikte pembeleşinceye dek kavurun
• Tavuk etlerini ekleyin
• Onları da 10 dakika kadar birlikte soteleyin
• İyice yıkayıp, yapraklarını ayırdığınız kereviz saplarını ekleyin
• Tuzunu ve karabiberini ekin, kendi suyuyla pişirmeye bırakın
• Bir kasede limon suyuyla kremayı çırpın, 2 su bardağı su ekleyin
• İyice çırpıp, pişmekte olan tencereye dökün
• Bu sosla beraber 20 dakika daha pişirip, ocaktan alın
• Yanına fırında pişirdiğiniz patatesleri koyarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul