Konu
:
Dırdır Kebabı |
Yalnız Mesajı Göster
Dırdır Kebabı |
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dırdır Kebabı |
Malzemeler :
* 1,5 kg koyun kuşbaşı
* 3 çorba kaşığı tereyağı
* 4 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 çay bardağı et suyu
* 3 tatlı kaşığı sirke
* 4 Adet domates
* 1 tutam mercanköşk
* Un,
* tuz ve karabiber
Hazırlanışı :
Bir cezvede sirke ve bir tutam mercan köşkü 1 saat bekletin
Mercanköşk siraaai emip, cezvede 2 kaşık sirke kalana kadar kaynatıp soğumaya bırakın
Et parçalarını una bulayın
Tereyağı ve zeytinyağı karışımını bir tavada kızdırın
Una bulanmış et parçalarını ilave edip etler nar rengini alıncaya kadar tahta kaşıkla karıştırarak kavurun
Etlerin üzerine daha önce hazırladığınız mercan köşklü siraaai gezdirin
Tuz ve karabiber ilave ettikten sonra bir taşım daha kaynatın
Et suyu ilave edin
Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra küp şeklinde doğrayarak etlere ekleyin
Tavanın kapağını kapatarak etler yumuşayıncaya kadar hafif ateşte pişirin
Ocağı kapatıp bir süre dinlemeye bırakın
Dırdır kebabını servis pirinç pilavıyla tabağına alın
İnce kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul