09-05-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hindili Krep Hazırlama Süresi: 25 Pişirme Süresi: 25 Kişi Sayısı: 6
Hindili Krep Hazırlama Süresi: 25
Pişirme Süresi: 25
Kişi Sayısı: 6
Malzemesi:
3 adet yumurta 2 tatlı kaşığı tereyağı 1 su bardağı un 1 su bardağı süt Yarım çay kaşığı tuz İç harcı için: 1 adet hindi göğüs eti 2 su bardağı doğranmış mantar 1 adet kuru soğan 3 tatlı kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber Beşamel sos için; 1 su bardağı rendelenmiş kaşar 1 su bardağı süt 1 yemek kaşığı un 1 tatlı kaşığı tereyağı Tuz
Tarifi:
• Önce krep hamurunu hazırlayın
• Derin bir kasede yumurtaları un, süt, yumurta ve tuzla birlikte çırpın
• Sulu bir hamur elde edin
• Servis tabağı büyüklüğünde bir teflon tavayı ocağa alın
• Hafifçe tereyağı sürün, kızdırın ve birer kepçe akıtarak tüm krepleri önlü arkalı pişirin
• Bir kenara alın ve iç harcını hazırlayın
• Hindi etlerini parmak parmak doğrayın
• Bir tavaya 2 tatlı kaşığı zeytinyağını alıp, ince kıyılmış soğanları ekleyin ve hindi etleriyle beraber soteleyin
• Tuzunu ve karabiberini katıp, ateşten alın
• Mantarları iyice yıkayıp, limonlu suda 10 dakika bekletin
• Dikine ince ince kıyın
• Ayrı bir tavada bir tatlı kaşığı zeytinyağıyla tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak çevirin
• Altını açarsanız, mantarın fazla su vermesini önlersiniz
• Mantarı 5 dakika pişirmek yeterli
• Mantarların yarısını sotelediğiniz hindi etine karıştırın
• Diğer yarısını beşamel sosla karıştırmak üzere bekletin
• Hazırladığınız kreplere hindi etli harcı paylaştırarak rulo yapın ve tepsiye yerleştirin
• Un, tereyağı, süt ve tuzla birlikte pişirdiğiniz muhallebi kıvamına gelmiş beşamel sosa mantarları ve kaşar peyniri rendesini karıştırın
• Kreplerin üzerini bu sosla kaplayarak fırına verin
• Sos kızarınca fırından alarak sıcak servis yapın
|
|
|