Yalnız Mesajı Göster

Hindi Rosto Hazırlama Süresi: 15 Pişirme Süresi: 60 Kişi Sayısı: 8

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hindi Rosto Hazırlama Süresi: 15 Pişirme Süresi: 60 Kişi Sayısı: 8



Hindi Rosto Hazırlama Süresi: 15
Pişirme Süresi: 60
Kişi Sayısı: 8

Malzemesi:
1 adet hindi rosto 10 adet taze patates 2 su bardağı Brüksel lahanası 1 adet kuru soğan 2 adet havuç 2 diş sarmısak 1 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz 2 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı hardal Tuz, karabiber

Tarifi:
• Patates, Brüksel lahanası ve havucu kaynayan suda 5 dakika haşlayın
• Havuçları hamur kalıbıyla şekillendirin
• Tavada sıvıyağı kızdırın
• Dövülmüş sarmısak, Brüksel lahanası, havuc ve patatesleri 5 dakika soteleyin
• Patatesleri ince kıyılmış maydanoza bulayın
• Tavadan Brüksel lahanalarını ve havuçları çıkarın
• Patateslerin üstüne kıyılmış maydanoz serpiştirip 3- 4 sefer karıştırın
• Hindi rostoyu yıkayın
• Tuz, karabiber ve hardalla her yanını ovun
• Sığabileceği kadar bir tencerede 2 kaşık tereyağını eritin
• Rostonun her tarafını çevirerek güzelce kızartın
• Rostoyu bir kenara alıp, aynı tencerede ince kıyılmış soğanı ve sarmısağı sarartın
• Tekrar rostoyu tencereye alın
• Üzerine 2 su bardağı su koyarak tencerenin ağzını kapatın ve et iyice pişinceye dek ateşte tutun
• Rostoyu dışarı alıp, unla karıştırdığınız suyu tencerede kalan et suyuna katın
• Boza haline gelinceye dek pişirin
• Eti dilimleyerek servis tabağına alın
• Üzerine bu hazırlanan sosu gezdirin
• Hazırladığınız sebze garnitürleriyle birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla