Yalnız Mesajı Göster

Kabak Karnıyarık Tarif

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabak Karnıyarık Tarif



Malzemeler
* 5-6 adet kabak
*2 adet soğan(halka doğranmış)
* 2 adet domates(küp doğranmış)
* 250 gr kıyma
* 1 çorba kaşığı salça(1 kahve fincanı suda eritilmiş)
* 3 çorba kaşığı Sana
* Tuz,karabiber
* Dereotu(veya maydanoz)
* (ince kıyılmış) 2-3 adet yeşil sivri biber
* 1 domates (dilim doğranmış)

Yapılışı:
KABAK KARNIYARIK

KABAK KARNIYARIK:
1 Kabakların dip kısımlarında l cmlik yeri bırakıp,bıçakla çizinOrtalarını kayık şeklinde çıkarınTuzlayıp yıkayın
2 Kızgın yağda hafif pembe kızartın
3 Kıymanın çoğunu soğan,biber ve Sana'yla hafif kavurunDomatesleri de ilave edip,kavurmaya devam edinAteşten alıp hemen kalan kıymayı,tuzu
karabiberi koyup karıştırın
4 Kabakların oyuk kısmı üste gelmek üzere bir tepsiye dizinOyuklarına kıymayı doldurup,üzerine birer domates dilimi yerleştirin
5 Kabakların üzerini örtmeyecek kadar salçalı su ilave edip fırında yaklaşık 20 dakika pişirin Ateşten alınca servis tabağına bozmadan koyup, üzerine maydanoz veya dereotu serpin

PÜF NOKTASI:

Kabakları yağda kızartmak yerine,üstlerine hafif Sana sürüp finnda pişirirseniz,daha hafif olurlar

Alıntı Yaparak Cevapla