Konu
:
Kabak Karnıyarık Tarif
Yalnız Mesajı Göster
Kabak Karnıyarık Tarif
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kabak Karnıyarık Tarif
Malzemeler
* 5-6 adet kabak
*2 adet soğan(halka doğranmış)
* 2 adet domates(küp doğranmış)
* 250 gr kıyma
* 1 çorba kaşığı salça(1 kahve fincanı suda eritilmiş)
* 3 çorba kaşığı Sana
* Tuz,karabiber
* Dereotu(veya maydanoz)
* (ince kıyılmış) 2-3 adet yeşil sivri biber
* 1 domates (dilim doğranmış)
Yapılışı:
KABAK KARNIYARIK
KABAK KARNIYARIK:
1
Kabakların dip kısımlarında l cm
lik yeri bırakıp,bıçakla çizin
Ortalarını kayık şeklinde çıkarın
Tuzlayıp yıkayın
2
Kızgın yağda hafif pembe kızartın
3
Kıymanın çoğunu soğan,biber ve Sana'yla hafif kavurun
Domatesleri de ilave edip,kavurmaya devam edin
Ateşten alıp hemen kalan kıymayı,tuzu
karabiberi koyup karıştırın
4
Kabakların oyuk kısmı üste gelmek üzere bir tepsiye dizin
Oyuklarına kıymayı doldurup,üzerine birer domates dilimi yerleştirin
5
Kabakların üzerini örtmeyecek kadar salçalı su ilave edip fırında yaklaşık 20 dakika pişirin
Ateşten alınca servis tabağına bozmadan koyup, üzerine maydanoz veya dereotu serpin
PÜF NOKTASI:
Kabakları yağda kızartmak yerine,üstlerine hafif Sana sürüp finnda pişirirseniz,daha hafif olurlar
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul