Yalnız Mesajı Göster

İspanaklı Dana Sarması Tarifi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanaklı Dana Sarması Tarifi




• Büyükçe 6 tane dana bifteği (Yarım santim inceliğinde)
• 500 gr ıspanak
• 1 demet tere
• 1 çay bardağı ceviz
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı kırmızıbiber
• 1 tatlı kaşığı tuz
1- Ispanak ve tere ayıklanıp ince ince kıyıldıktan sonra yıkanır Bir tencerede kendi suyuyla haşlanır, yumuşaymca süzgeçten süzdürülür, bir kaşık ile iyice bastırılıp susuz bir hale getirilir
2- Bir tavaya 1 fincan sıvıyağ konup, ince kıyılmış cevizler ilave edilerek hafif ateşte 1 dakika kavrulur Ispanaklı tere ilave edilip, bir miktar kavrulup, ateşten alınır Karabiber, kırmızıbiber, tuz katarak karıştırılır
3- Biftekler kalınca 2 plastik tabakasının arasına yerleştirilip et dövücü-süyle döverek çok ince bir hale getirilir
4- Her bifteğe 1 santim kalınlığında ıspanaklı harçtan konup yaydırılır Rulo biçiminde sarılır Rulolar pişerken açılmaması için dikiş ipliğiyle rulolar sarılır Uygun bir tepsiye yerleştirilir Üzerine sulandırılmış salçaya 2 kaşık sıvı yağ ilave edip, üzerlerine sürülür Hepsinin üstü yağlı kağıtla iyice örtün (kasap kağıdı da olabilir)
5- Piştikten sonra 1 parmak kalınlığında dilim halinde kesilip garnitürle servis yapılır
Not: Tere kullanmak isteğe bağlıdır

Alıntı Yaparak Cevapla