Yalnız Mesajı Göster

Mısırlı İzgara Et

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mısırlı İzgara Et



Malzemeler
Mutfak Zorluk **Süre 45 dkKaç Kişilik 4Yöntem
800 gr ızgaralık dana biftek
Yarım su bardağı soya sosu
1 Çorba kaşığı tozşeker
4 Çorba kaşığı ketçap
1 Diş sarımsak
1 Adet soğan
2 Adet haşlanmış mısır
3 Çorba kaşığı ayçiçek yağı
2 Tutam toz zencefil
Tuz, karabiber

Hazırlanışı
  • Ketçap, soya sosu, tozşeker, kıyılmış sarımsak, tuz, 2 tutam toz zencefil ve karabiberi geniş bir kapta karıştırın
  • Eti hazırladığınız marinata ilave edip 20 dakika bekletin
  • Haşlanmış mısırı 2 parmak eninde kesin
  • Fırın ızgarasını 220 dereceye ayarlayın
  • Et mısırı 15 dakika sık sık çevirerek kızartın
  • Pişerken marinet suyunu etin üzerine dökün
  • Yağı teflon tavada kızdırın
  • Halka halka doğranmış soğanı hafifçe pembeleştirin
  • Sıcak etin yanında mısırla birlikte servis yapın
__________________

Alıntı Yaparak Cevapla