Konu
:
Mısırlı İzgara Et
Yalnız Mesajı Göster
Mısırlı İzgara Et
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mısırlı İzgara Et
Malzemeler
Mutfak
Zorluk
**
Süre
45 dk
Kaç Kişilik
4
Yöntem
800 gr ızgaralık dana biftek
Yarım su bardağı soya sosu
1 Çorba kaşığı tozşeker
4 Çorba kaşığı ketçap
1 Diş sarımsak
1 Adet soğan
2 Adet haşlanmış mısır
3 Çorba kaşığı ayçiçek yağı
2 Tutam toz zencefil
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Ketçap, soya sosu, tozşeker, kıyılmış sarımsak, tuz, 2 tutam toz zencefil ve karabiberi geniş bir kapta karıştırın
Eti hazırladığınız marinata ilave edip 20 dakika bekletin
Haşlanmış mısırı 2 parmak eninde kesin
Fırın ızgarasını 220 dereceye ayarlayın
Et mısırı 15 dakika sık sık çevirerek kızartın
Pişerken marinet suyunu etin üzerine dökün
Yağı teflon tavada kızdırın
Halka halka doğranmış soğanı hafifçe pembeleştirin
Sıcak etin yanında mısırla birlikte servis yapın
__________________
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul