Konu
:
Antep Fıstıklı Mekik
Yalnız Mesajı Göster
Antep Fıstıklı Mekik
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Antep Fıstıklı Mekik
Antep Fıstıklı Mekik
Geçen gün arşivdeki fotoğrafları karıştırırken benim çok ama çok sevdiğim bir tarifi buldum
Neden daha önce yazmamışım hayret? Oysa bu tarif benim favorilerimdendir
MALZEMELER:
4 Yumurta
7 Çorba kaşığı tozkeşer
16 Çorba kaşığı un
4 Çorba kaşığı sıvıyağ
2 Çay bardağı süt
2 Çay kaşığı kabartma tozu
1 Çay bardağı toz antep fıstığı
HAZIRLANIŞI:
Yumurta ve şekeri iyice çırpın
Un, sıvıyağ, süt, Antep fısıtğı, kabartma tozunu ekleyip iyice çırpın ve yağlanmış kalıbına paylaştırın
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20 dakika pişirin ve soğuyunca kalıplardan çıkarıp servis yapın
*Ben mekiklerde tereyağ kokusunu çok severim bu yüzden 2 çorba kaşığı sıvıyağ, iki çorba kaşığı erimiş tereyağ ile yapıyorum
Bu malzemelerle yaklaşık 10, 12 adet mekik çıkıyor
ama kalıbınız yoksa kağıt kek kalıplarınada paylaştırabilirsiniz
AFİYET OLSUN
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul