Konu
:
Mısırlı Acılı Hamur Açması
Yalnız Mesajı Göster
Mısırlı Acılı Hamur Açması
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mısırlı Acılı Hamur Açması
Malzemeler :
* 2 su b
un
* 1 çay b
yoğurt
* 1 yumurta
* 1 çay k
karbonat
* 1 çay k
tuz
Acılı sos için:
* 2 domates
* 3 közlenmiş kırmızı biber
* 2 diş sarımsak
* 1 kase mısır
* 1 tutam maydonoz
* yeşil soğan
* fesleğen
* taze nane
* zeytinyağı
* limon
Hazırlanışı :
Hamur için un, yoğurt,yumurta, karbonat ve tuzu karıştırıp hamuru hazırlayın
Hamuru 5 dakika dinlendirdikten sonra
yarım santim kalınlığında açıp üçgen parçalara kesin
Kızgın yağda puf böreği gibi kızartın
Hamurlarınız çok güzel kabaracaktır
Kızaran hamurları peçete serilmiş bir tabağa çıkartın
Sosu için doğrayıcınıza domates ve köz kırmızı biberi alın
Üzerine sarımsakları ilave edip irice parçalayın
Bu karışımı bir kaseye alıp üzerine tane mısır ilave edin
İnce doğradığınız maydanoz,yeşil soğan,fesleğen ve naneyi de ekleyin
En son zeytinyağı ve limon ile lezzetlendirin
Kızarmış hamurları bu hafif acı lezzetli sosla ikram edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul