Konu
:
Paskalya Coregi
Yalnız Mesajı Göster
Paskalya Coregi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Paskalya Coregi
Malzemeler:
1 su bardagi iliktan biraz sicak sut veya su-sut karisimi
1/4 su bardagi iliktan sicakca su
1 yemek kasigi toz maya
1/2 su bardagi tozseker
1 silme tatli kasigi tuz
4 yumurta (1yumurta sarisini ustu icin ayirin)
1/2 su bardagi siviyag veya 125 gr
margarin/tereyagi
5-6 su bardagi aldigi kadar un
Yapilisi:
[*]
El yakmayacak sicakliktaki suyu bir kaseye alin, icine mayayi ve sekerin birazini serpistirip 5 dakika kadar kabarmasi icin birakin
[*]
Hamur yoguracaginiz genisce bir kaba kabarmis mayayi, sicak sutu, yumurtalari, sekeri, tuzu, yagi ilave edip karistirin
Aldigi kadar unu ilave edip cok sert olmayan bir hamur elde edin
[*]
Puruzsuz hale gelene kadar yogurmaya devam edi
ustune nemli bir bez veya strec filmle kapatip bir saat kadar kabarmaya birakin
(Iki katina cikana kadar)
[*]
Hamur kabardiktan sonra hafifce yogurup havasini indirin
Hamurdan yaklasik ceviz buyuklugunde 3 veya 4 adet parca koparin
Elinizde avuc icleri ile veya aaagahta parmak uclarinizla yaklasik 1 cm
kalinliginda cubuk sekli verin
Hazirladiginiz cubuklari uclarindan birlestirip bildiginiz sekilde 3lu veya dortlu olarak orup kalan uclarida birlestirip altina dogru toplayarak yaglanmis tepsiye yerlestirin
Butun hamuru bu sekilde bitirin
[*]
Hamurlari tepside kabarmasi icin yarim saat kadar daha bekletin
Ayirdiginiz yumurta sarisini 1 tatli kasigi kadar sut veya su ile hafifce cirpip hamurlarin ustune surun
Susam veya hashas serpistirip 375F (170C) dereceli firinda kabarip kizarana kadar yaklasik 25-35 dakika arasi pisirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul