Konu
:
Ispanaklı Nemse Böreği
Yalnız Mesajı Göster
İspanaklı Nemse Böreği
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İspanaklı Nemse Böreği
ISPANAKLI NEMSE BÖREĞİ
=malzemeler=
Yaprak hamuru malzemesi:
5 su bardağı un
1/4 limon
1 büyük paket margarin (250 gr
)
1 tatlı kaşığı tuz
İçi için:
500 gr
ıspanak
=hazırlanışı=
Unu eleyip, ortasını açınız
Limon suyu, tuz, ve 1,5 su bardağı su koyarak bir hamur yapınız
İyice ozleştirip namli bez altında 10-15 dakika dinlendiriniz
Normal yumuşaklıktaki yağı yağlı kâğıt arasında her tarafı aynı kalınlıkta olmak üzere merdane ile bastırarak iki misli büyütünüz
Hamuru ortası şişkin kenarları ince 40 cm
çapında daire halinde açınız
Yağı ortasına koyunuz
Hamurun kenarlarını yağın üzerine bohça gibi kapatıp her tarafının aynı kalınlıkta olmasını sağlayınız
Un serperek merdane ile yarım parmak kalınlığında uzun dikdörtgen şeklinde açınız
Hamurun karşılıklı kısa kenarlarını ortaya katlayıp kapatınız
Hafif un serpilmiş tahta üzerinde aynı işlemi bir kere daha uygulayınız
Üzerine nemli bez örterek 1 saat dinlendiriniz
Dinlenen hamuru hafif un serpilmiş tahta üzerinde açma ve katlama işlemini üstte anlatıldığı şekilde birkere daha tekrarlayınız
Yaprak hamurunu 3-4 mm
kalınlığında kare veya dikdörtgen açınız
5 cm
lik karalere kesiniz
Ortalarına iyice yıkanmış, kıyılmış ve hafif haşlanmış ıspanaklı iç koyunuz
Üçgen şeklinde kapatıp, kenarlarını bastırmayınız
Tepsiye dizip, üzerine yumurta sarısı sürerek orta hararetli fırında pişiriniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul