Konu
:
Kepekli Sütlü Ekmek
Yalnız Mesajı Göster
Kepekli Sütlü Ekmek
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kepekli Sütlü Ekmek
Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 çay bardağı su
1 kibrit kutusu kadar yaş maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5 çorba kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı beyaz un
Alabildiği kadar kepekli un
Hazırlanışı:
Çukur bir kabın içinde ılık su, yaş maya ve toz şeker parmak uçlarıyla maya eriyene kadar karıştırılır
Üzerine ılık süt, sıvı yağ ve tuz eklenir, karıştırılır
Daha sonra elenmiş beyaz un ve ele yapışmayan kıvam alana kadar elenmemiş kepekli un katılır
İçinde gözenek kalmayana dek yoğrulur
Hamurun üzeri kapatılır,1 saat ılık ortamda dinlendirilir
Süre sonunda hamur tekrar yoğrulur ekmek şekli verilir
Ilık ortamda yarım saat daha bekletilir
Üzerine yarım çay bardağı su ve 1 tatlı kaşığı un karışımı sürülür
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul