Konu
:
Tatli Poğaça
Yalnız Mesajı Göster
Tatli Poğaça
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tatli Poğaça
MALZEMELER:
3,5 su b
un
100 gr erimiş margarin
1 çay b
sıvıyağ
1 çay b
süt
1 p
kabartma tozu
2 çorba k
pudra şekeri
2 yumurta sarısı
iç harcı için:
1 su b
reçel
3 çorba k
fındık
üzeri için:
toz yeşil fıstık
reçel şurubu
HAZIRLANIŞI:
karıştırma kabına un alınır
ortası havuz açılır
içerisine yumurtanın sarısı
ve margarin konur ve karıştırılır
daha sonra süt ve sıvıyağ eklenir
en son
kabartma tozu, pudra şekeri de eklenerek kulak memesi kıvamında bir
hamur yoğrulur
hamur hazır olunca bezelere ayrılıp çay tabağı
büyüklüğünde açılır
içine reçel konur üzerine file badem de eklenerek
hamurlar kapatılır
yağlanmış tepsiye alınarak üzerine çırpılmış yumurta
sarısı ve yağ karışımı sürülür
önceden ısıtılmış 170 dercelik
fırında pişirilir
pişince üzerine reçel şurubu sürülür
toz yeşil
fıstık ile süslenir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul