Yalnız Mesajı Göster

Tatli Poğaça

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tatli Poğaça




MALZEMELER:

3,5 su b un

100 gr erimiş margarin

1 çay b sıvıyağ

1 çay b süt

1 p kabartma tozu

2 çorba k pudra şekeri

2 yumurta sarısı

iç harcı için:

1 su breçel

3 çorba kfındık

üzeri için:

toz yeşil fıstık

reçel şurubu

HAZIRLANIŞI:

karıştırma kabına un alınır ortası havuz açılıriçerisine yumurtanın sarısı

ve margarin konur ve karıştırılırdaha sonra süt ve sıvıyağ ekleniren son

kabartma tozu, pudra şekeri de eklenerek kulak memesi kıvamında bir

hamur yoğrulurhamur hazır olunca bezelere ayrılıp çay tabağı

büyüklüğünde açılır içine reçel konur üzerine file badem de eklenerek

hamurlar kapatılıryağlanmış tepsiye alınarak üzerine çırpılmış yumurta

sarısı ve yağ karışımı sürülürönceden ısıtılmış 170 dercelik

fırında pişirilirpişince üzerine reçel şurubu sürülürtoz yeşil

fıstık ile süslenir

Alıntı Yaparak Cevapla