Yalnız Mesajı Göster

Patlıcan Soslu Erişte

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan Soslu Erişte



Malzemeler,
1 paket erişte
3 adet patlıcan
2 adet çarliston biber
1 adet kuru soğan
4 adet domates
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı kekik
Damak tadınıza göre tuz
1 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı,
Patlıcanları alacalı soyup küp şeklinde doğrayın
Kararmasını önlemek ve acısını almak için tuzlu suda 15 dakika bekletin
Soğan ve sarımsağın kabuklarını soyup incecik doğrayın
Domatesleri rendeleyin
Biberleri yemeklik doğrayın
Orta derinlikte tavaya sıvıyağ alıp kızdırın
Soğan ve sarımsağı ilave edip 2-3 dakika kavurun
Üzerine biberi ekleyip rengi değişinceye kadar kavurmaya devam edin
Patlıcanın suyunu süzüp tavaya alın
Karıştırarak 5 dakika kavurun
Domates rendesi, tuz, ılık su ve üzüm sirkesini ilave edip karıştırın
Kısık ateşte 10 dakika pişirin
Erişteyi tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edin
Yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika haşlayın
Haşlanan erişteyi süzün
Tencereye tereyağı alıp kızdırın
Erişteyi ekleyip karıştırarak 2 dakika kavurun
Büyük bir servis tabağına erişteyi alın
Üzerine patlıcanı sosu dökün
Sıcak servis yapın
Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla