Konu
:
Erzurum Usulü Mantı
Yalnız Mesajı Göster
Erzurum Usulü Mantı
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Erzurum Usulü Mantı
Erzurum Usulü Mantı tarifi
için Malzemeler :
• 1 çay kaşığı tuz
• 400 gr un
• 1 çay kaşığı kabartma tozu
• 1 adet yumurta
• 1 su bardağı su
• 100 gr kıyma
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 dal maydanoz
• 1 çay kaşığı kimyon
• 1 çay kaşığı pul biber
• 2 çorba kaşığı tereyağı
• 1 çay kaşığı pulbiber
• 1 çorba kaşığı yoğurt
• 1 diş ince kıyılmış sarımsak
Erzurum Usulü Mantı
yemeğinin hazırlanışı:
</STRONG>Un, kabartma tozu, tuz, yumurtayı ekleyip azar azar suyu ekleyerek katı bir hamur hazırlayın
Oklava ile hamuru açın
Küçük küçük kareler şeklinde kesin
Kıyma, tuz, karabiber, maydanoz, kimyon ve pulbiberi karıştırıp hamur gibi yoğurun
Önceden hazırladığınız hamurun üzerine birer parça koyup, kare hamurun ağzını büzün
500 gr suda tuz ile birlikte haşlayın
Haşlanan mantıyı ocaktan alıp süzün
Servis tabağına alın
Tabakta bir çorba kaşığı tereyağı ile karıştırın
Sarımsakla yoğurdu karıştırıp servis tabağının kenarına koyun
Tereyağıyla 1 kaşık pul biberi yakıp üzerine döküp servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul