Konu
:
Mantı Yapımı
Yalnız Mesajı Göster
Mantı Yapımı
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantı Yapımı
Hamuru ben açtım
Eşimle birlikte kapattık Yapması uzun yemesi kısa sürdü
Ama emeklerimize değdi doğrusu
Hmmm ev yapımı mantı gibisi yok
Malzemeler:
Hamur için:
Kullandığım su bardağı = 240 ml = 1 cup
3 su bardağı un (420 gr)
1 yumurta
200 ml ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
İç için:
300 gr orta yağlı kıyma
1 adet küçük kuru soğan
tuz, karabiber
Domatesli sos için:
2 yemek kaşığı zeytinyağ
2 adet rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı domates salçası
pul biber, nane
Yapılışı:
Hamur için unu bir kaba alın, ortasına çukur açın içine yumurtayı kırın
Tuzu ekleyin
Yavaş yavaş suyu ekleyin
Ele yapışmayan ve çok yumuşak olmayan bir hamur olacak
Hamur iyice toparlanana ve pürüzsüz olana kadar yoğurun
Üzerine bir bez örtün ve dinlenmesi için kenara alın
Bu sırada iç malzemesini hazırlayın
Soğanı ince rendeleyin (ben rondodan geçirdim), kıyma ve baharatları ekleyin ve yoğurun
Hamuru 3 parçaya bölün
Unlanmış aaagahta yufkadan biraz kalın olacak şekilde açın
Çok kalın olmasın
Hamuru bıçakla küçük karelere bölün (1 -1
5 cm)
Her karenin ortasına kıymalı içten nohut büyüklüğünde yerleştirin
Kareleri karşılıklı köşeleri buluşacak şekilde kapatın
Unlanmış tepsiye dizin
Mantıları pişirmek için bir tencerede suyu kaynatın
İçince tuz ve çok az zeytinyağ koyun
Mantıları ekleyin
Hamur yumuşayana kadar pişirin
Mantı çok çabuk pişiyor
Ben sanırım 10 dk
kadar pişirdim
Mantı pişerken üstü için sosu hazırlayın
Bir tavaya zeytinyağ ve salçayı alın
Biraz kavurun
Rendelenmiş domatesleri ekleyin
Göz göz olunca ateşten alın
Mantıları süzün ama suyunun birazı dibinde kalsın
Bir porsiyonu tabağa alın
Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün
Üzerine domatesli sosu gezdirin
En üste de pul biber ve naneyi serpin
Mis gibi ev yapımı mantınızı afiyetle yiyin
alıntıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul