Konu
:
Unlu Kömbe
Yalnız Mesajı Göster
Unlu Kömbe
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Unlu Kömbe
Malzeme:
5 su b
un
tuz,su
Yağlamak için:
1 çay b
sıvıyağ
150 gr tereyağı
İç harcı için:
4 çorba k
tereyağı
6 çorba k
un
tuz
HAZIRLANIŞI:
Önce un,tuz ve su ile hamuru tutup dinlenmeye bırakın
Bu arada iç harcı için tereyağında unu sararana kadar
kavurun
Daha sonra hamuru iki parçaya ayırıp merdane
ile açabildiğiniz kadar büyük açın
Daha sonra sıvıyağ ve
tereyağ karışımının yarısını hamurun üzerine dökün
Diğer
hamura da aynı işlemi yapın
İlk hamuru elinizle çeke çeke
büyütün
Hazırladığınız unlu harcın yarısını serpiştirin
Daha
sonra rulo yapıp elinizle iyice inceltin
Tepsiye dolayın
Diğer
hamura da aynı işlemi yapıp diğer hamurun etrafına dolayın
Üzerine bir yumurta veya sarısını sürüp 200 derecelik fırında
nar gibi pişirin
Elinizle kopararak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul