Konu
:
Gömme (Sivas)
Yalnız Mesajı Göster
Gömme (Sivas)
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gömme (Sivas)
Malzeme :
500 gr un
500 gr tam buğday unu
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar su
sosu için:
1 kg
yoğurt
250 gr
tereyağ
5 diş sarımsak
Hazırlanışı :
Karıştırma kabında un ve tam buğday unu karıştırılır
1 paket kabartma tozu eklenir
Alabildiği kadar ılık su ile hamuru yoğrulur
Gevrek olması ve içinin rahat oyulabilmesi için hamur olabildiğince sert olmalıdır
Hazırlanan hamur yağlanmış tepsiye alınır
Bastırılarak yayılır
Hamurun içli olmasını sağlamak için hamur çok bastırılmaz
Üzeri yağlanarak fırında kızarana kadar pişirilir
Pişince ilk sıcaklığı çıkınca üzerindeki sert kabuk kapak gibi kesilerek çıkarılır
içi kaşıkla oyulur ve iyice ufalanır
Daha sonra içine doldurulur
Kabuklar da doğranarak kule şeklinde üzerine konur
Sosu için tereyağı eritilir
Diğer taraftan yoğurt biraz sulandırılarak ezilmiş sarımsak eklenir
Ocakta biraz ısıtılarak gömme nin üzerine önce tereyağı daha sonra da kenarlarına ayranı dökülerek servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul