Yalnız Mesajı Göster

Gömme (Sivas)

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gömme (Sivas)





Malzeme :
500 gr un
500 gr tam buğday unu
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar su
sosu için:
1 kgyoğurt
250 grtereyağ
5 diş sarımsak

Hazırlanışı :
Karıştırma kabında un ve tam buğday unu karıştırılır1 paket kabartma tozu eklenir Alabildiği kadar ılık su ile hamuru yoğrulur Gevrek olması ve içinin rahat oyulabilmesi için hamur olabildiğince sert olmalıdır

Hazırlanan hamur yağlanmış tepsiye alınır Bastırılarak yayılır Hamurun içli olmasını sağlamak için hamur çok bastırılmaz Üzeri yağlanarak fırında kızarana kadar pişirilir Pişince ilk sıcaklığı çıkınca üzerindeki sert kabuk kapak gibi kesilerek çıkarılır içi kaşıkla oyulur ve iyice ufalanır

Daha sonra içine doldurulur Kabuklar da doğranarak kule şeklinde üzerine konur Sosu için tereyağı eritilir Diğer taraftan yoğurt biraz sulandırılarak ezilmiş sarımsak eklenir

Ocakta biraz ısıtılarak gömme nin üzerine önce tereyağı daha sonra da kenarlarına ayranı dökülerek servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla