Konu
:
Sütlü Pofidik Poğça
Yalnız Mesajı Göster
Sütlü Pofidik Poğça
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sütlü Pofidik Poğça
Sütlü Pofidik Poğça tarifi
için Malzemeler :
2 adet yas maya
bir cay bardagi toz seker
bir subardagi sivi yag
4 subardagi süt(arzuya gore cok olmasini isteniyorsa sut artilabilir)
aldigi kadar un
bir tatli kasigi tuz (istege bagli olarak cogaltila bilir)
bir yumurtta(uzeri icin)
Sütlü Pofidik Poğça
yemeğinin hazırlanışı:
</STRONG>Derince bi kaba unumuzu eliyerek basliyoruz
ortasini havuz seklinde acip iki adet mayagimizi bi caybardagi sekerimizi bosaltiyoruz bir bardak ilik sutumuzle mayalarimizi eritiyoruz
10 dakika dinlemeden sonra mayamiz kapariyor ve sirasiyle bi bardak sivi yagimizi bosaltiyoruz ve geriye kalan 3 bardak sutumuzu ve 1 tatli kasigi tuzumu serpelim ve unumuzla yoguralim;hamurumuzu yaklasik 3 saat dinledirelim
dinlenme sonrasinda tepsimizi yaglayalim hamurumuzdan parcalar koparik yuvarlayalim ve tepsimize dizelim cirpilmis yumurtayi (beyaziyla birlikte)hamurlarimiza surelim ve 25 dakika ilik bi ortamda dinlendirelim
firinimizi yakalim 25 dakikanin sonunda hamurlamizi 180 derece ayarlanmis firinda 20dakika(firininizin ayarini kendinize gore belirleyin)20-25 dakika pisirin firindan cikinca ustunu nemli bi bezle ortun 5 dakika kadar
iste bu kadar kocaman pofidik pogcalariniz kahvaltilarinizda harika oluyor afiyet olsun saygilar
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul