Yalnız Mesajı Göster

Patlıcan İçli Yufka ßöreği

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan İçli Yufka ßöreği



Malzemeler
2 adet patlıcan(çok ufak küpler halinde doğranmış)
1 baş soğan(rendelenmiş)
1 adet domates rendesi
2 çorba kaşığı kavrulmuş kıyma
Tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 kilo hazır yufka(5 adet)
4 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta
bir su bardağı sıvı yağ
İstenirse:birer çay kaşığı susam ve çörekotu

Yapılışı
Yarım bardak sıvı yağ tavaya konarak orta ateşte soğanlar iyice
pembeleşene kadar çevrilirSırasıyla domates rendesi,salça ve
kavrulmuş kıyma eklenerek 10 dakika daha kavr ulurTuz ve karabiber
eklenerek ateşten alınırKalan yarım bardak sıvı yağla fırın
tepsisi yağlanır,yufkaların ilki kenarları tepsiden sarkacak
şekilde yerleştirilirDiğer iki yufka yayılmadan önce yoğurt
ve yumurta iyice çırpılırYufka aralarına yoğurtlu karışımdan azar azar
sürülürÜçüncü yufkanın üstüne patlıcanlı iç eşit olarak yayılır
Kalan yufkalar da aralarına yoğurt sürülerek yerleştirilir
Yanlardan sarkan yufka bohça şeklinde en üste katlanır
Kare parçalara kesildikten sonra kalan yoğurt karışımı
sürülür
Susam ve çörekotu ekilirDaha önceden kızdırılmış fırında
180 derecede üzeri kızarana dek(ortalama yarım saat)
pişirilir
Piştikten sonra üzeri örtülerek 10 dakika kadar dinlendirilir

Alıntı Yaparak Cevapla