Konu
:
Patlıcan İçli Yufka ßöreği
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcan İçli Yufka ßöreği
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcan İçli Yufka ßöreği
Malzemeler
2 adet patlıcan(çok ufak küpler halinde doğranmış)
1 baş soğan(rendelenmiş)
1 adet domates rendesi
2 çorba kaşığı kavrulmuş kıyma
Tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 kilo hazır yufka(5 adet)
4 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta
bir su bardağı sıvı yağ
İstenirse:birer çay kaşığı susam ve çörekotu
Yapılışı
Yarım bardak sıvı yağ tavaya konarak orta ateşte soğanlar iyice
pembeleşene kadar çevrilir
Sırasıyla domates rendesi,salça ve
kavrulmuş kıyma eklenerek 10 dakika daha kavr ulur
Tuz ve karabiber
eklenerek ateşten alınır
Kalan yarım bardak sıvı yağla fırın
tepsisi yağlanır,yufkaların ilki kenarları tepsiden sarkacak
şekilde yerleştirilir
Diğer iki yufka yayılmadan önce yoğurt
ve yumurta iyice çırpılır
Yufka aralarına yoğurtlu karışımdan azar azar
sürülür
Üçüncü yufkanın üstüne patlıcanlı iç eşit olarak yayılır
Kalan yufkalar da aralarına yoğurt sürülerek yerleştirilir
Yanlardan sarkan yufka bohça şeklinde en üste katlanır
Kare parçalara kesildikten sonra kalan yoğurt karışımı
sürülür
Susam ve çörekotu ekilir
Daha önceden kızdırılmış fırında
180 derecede üzeri kızarana dek(ortalama yarım saat)
pişirilir
Piştikten sonra üzeri örtülerek 10 dakika kadar dinlendirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul