Konu
:
Gömme (Etli Ekmek)
Yalnız Mesajı Göster
Gömme (Etli Ekmek)
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gömme (Etli Ekmek)
1 kg kuzu kuşbaşı et
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı pul biber,
karabiber, tuz
Hamuru için:
20 gram yaş maya (kibrit kutusunun yarısı kadar)
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
1 çorba kaşığı yumuşak margarin
Alabildiğince un
Yemeğin Tarifi
Kuşbaşı eti, 1 tatlı kaşığı salçayı, pul biberi ve karabiberi tencereye aktarın
Yeterince tuz serpin
Tencerenin kapağını sıkıca kapatın
Kısık ateşte kendi suyuyla pişirin (Eğer et pişmediyse yarım su bardağı sıcak su ekleyebilirsiniz)
Hamur için maya, 1 su bardağı süt ve 1 tatlı kaşığı tozşekeri bir kapta karıştırın
Mayanın erimesini sağlayın
Tuz ve yumuşatılmış margarini ekleyin
Bu malzemenin aldığı kadar unu ekleyin
Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene dek yoğurun
Hamuru yoğurduktan sonra mayalandıracağınız kabı yağlayın
Hamuru içine koyun, 1 saat bekletin
Elinizi unlayıp, hamuru unlu aaagaha alın
Hamuru önce elinizle sonra oklava ile açın
Eti ortasına yerleştirin
Yuvarlak olacak şekilde kapatın
Hamurun her tarafının eşit kalınlıkta olmasına dikkat edin
Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpin
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin
Sıcak servis yapın
Afiyet Olsun!
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul