Konu
:
Antalya Piyazi (Antalya) Malzeme: Kuru Fasulye 2 Su Bardağı Sarmısak (Ezilmiş) 4 Diş Tahin 2-3 Ço
Yalnız Mesajı Göster
Antalya Piyazi (Antalya) Malzeme: Kuru Fasulye 2 Su Bardağı Sarmısak (Ezilmiş) 4 Diş Tahin 2-3 Ço
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Antalya Piyazi (Antalya) Malzeme: Kuru Fasulye 2 Su Bardağı Sarmısak (Ezilmiş) 4 Diş Tahin 2-3 Ço
ANTALYA PİYAZI (ANTALYA)
MALZEME:
Kuru fasulye 2 su bardağı Sarmısak (ezilmiş) 4 diş
Tahin 2-3 çorba kaşığı Limon 2 adet
Sirke 2 çorba kaşığı Zeytinyağı 2 kahve fincanı
Tuz 2 tatlı kaşığı Haşlanmış yumurta 2 adet
Taze soğan (kıyılmış) 1 demet Maydanoz 1/2 demet
Pul biber 2 tatlı kaşığı Domates 2 adet
YAPILIŞI:
Fasulyeleri akşamdan sabaha tuzlu su içinde bekletiniz
Şişsinler
Fasulyelerin fazla beklemeden pişmesini istiyorsanız tuzlu bol su içinde beş dakika kaynatınız
Kaynama suyunun içinde 1 saat bekletiniz
Şişmiş fasulyeleri orta ateşte tuzlu bol su içinde yaklaşık 20 - 25 dakika ön haşlamaya tabi tutunuz
Haşlama suyunu dökünüz
Yıkayıp tekrar tencereye koyunuz
Fasulyeleri ikinci kez, yarık yarık olup iyice pişinceye, tencerede çok az haşlama suyu kalıncaya kadar haşlayın ve soğumaya bırakın
Pişmiş fasulyelerden 2 ile 3 çorba kaşığı kadarını alın
Çukur bir kaba koyun
Çatalla iyice ezin ve üzerine sarmısak dişlerini, tahini, limon suyunu, siraaai, tuzu, zeytinyağını katın
Tüm malzemeleri güzelce karıştırıp tenceredeki fasulyelerin üzerine döküp harmanlayın
Tenceredeki fasulyeleri çukurca bir servis tabağına aktarın
Üzerine kıyılmış taze soğan ve maydanozu, pul biberi katıp karıştırın
Domates dilimleri, ikiye bölünmüş haşlanmış yumurta ile süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul