Konu
:
Kakaolu Muzlu Pasta
Yalnız Mesajı Göster
Kakaolu Muzlu Pasta
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kakaolu Muzlu Pasta
5 yumurta
5 kahve fıncanı şeker
5 kahve fincanı un
kabartama tozu ve vanilya
Kekini Islamak için:
yarım bardak soğuk süt
Arasına:
1 paket pasta dolgu kreması
2 adet muz
2 su bardağı süt
Üstüne:
Yarım paket krem şanti
1 paket Kakaolu Krem-Ole
2,5 su bardağı soğuk süt
Süslemek İçin:
Yarım paket krem şanti+yarım su bardağı soğuk süt
12 adet bademli draje
Yapılışı:[*]Önce yumurtalar ve seker 7 dakika kadar mikserle cırpılır
Toz olan malzemelr ayrı bir kapta karıstırılır ve bu yumurtalı harca katılır
Karıştırılır
24x30 luk önceden yağlanmış, unlanmış tepsiye bosaltılır
175 derecede 20-25 dakika kadar pişirilir
Fırın kapatılır
Bu vaziyettede 5-10 dakika kadar fırın içinde tutulur
Pişme süresi boyunca fırının kapağı hiç açılmamalıdır
[*]Doldu kreması üzerindeki tarife göre yapılır ve kenara konur
(arasına)[*]Krem-ole ve krem şanti bir kabın içerisine boşaltılır
Sütle beraber 7 dakika kadar çırpılır
(üzerine)[*]Fırından kek çıkarılır
2’e bölünür
Ve yarım bardak soğuk süt ile her iki patada ıslatılır
[*]Birinci kekin üstüne dolgu kremasından sürülür
Muzlar doğranır ve üstüne dizilir
[*]İkinci parca kek üstüne konur
[*]Üstüne hazırlanan kakaolu krema sürülür
[*]Kremşanti ve badem drajeleri ile istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul