Konu
:
Kral Parfesi (Haşhaşlı Parfe) Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kral Parfesi (Haşhaşlı Parfe) Tarifi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kral Parfesi (Haşhaşlı Parfe) Tarifi
MALZEMELER
2 YUMURTA
1 PAKET KREMŞANTİ
2 ÇORBA KAŞIĞI HAŞHAŞ TOHUMU
1 ÇORBA KAŞIĞI TARÇIN
1 SU BARDAĞI SÜT
2 MUZ
1/2 ÇAY BARDAĞI ŞEKER
SOSU İÇİN
1 YUMURTA
2 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER
2 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO
Yumurtaların aklarını sarısından ayıralım
Yumurta aklarını mikserle kar haline gelene dek çırpalım
Önce mikserin düşük ayarı ile çırpın sonra hızlı devirde çırpmaya devam edin
Ayrı bir kapta yumurta sarılarını şekerle birlikte, beyazlaşıp köpürene dek çırpalım
Bir başka kapta kremşantiyi süt ile çırparak koyulaştıralım
İçine yumurta akını ve sarısını ilave ederek 1 -2 dk
daha çırpalım
Sonra kremanın içine haşhaş tohumunu ve tarçını ekleyelim
Dilimlenmiş muzları ilave ederek karıştırıp kupların içine paylaştıralım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul