Yalnız Mesajı Göster

Esmeralda Tarifi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Esmeralda Tarifi



MALZEMELER
-2 YUMURTA
-1 SU BARDAĞI SÜT
-2 PAKET KREM ŞANTİ
-4 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER
-2 PAKET VANİLYA
-3 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO
-3 PAKET KAKAOLU BİSKÜVİ
-1 SU BARDAĞI FINDIK (İRİ DÖVÜLMÜŞ)
-1 ORTA BOY ELMA VE MUZ
-1 PORTAKAL KABUĞU RENDESİ
-ARSUYA GÖRE 2 TADELLA VEYA BENZERİ BİR ÇİKOLATALI SOSU
-2 YUMURTA,
-1 ÇAY BARDAĞI SÜT
-2 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER,
-3 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO
-100 GR BİTTER

HAZIRLANIŞI
Krem şantiyi süt ile çırparak koyulaştıralım Ayrı bir kapta yumurtaları, şekeri ve kakaoyu mikserle yarım dk çırpalım İçine krem şantiyi ekleyip karıştıralım Kremanın içine kırıl­mış bisküvileri, iri dövülmüş fındıkları, porta­kal kabuğu rendesini, küçük doğranmış elma­yı, muzu, vanilyayı ve çikolata parçalarını ekleyerek karıştıralım Yuvarlak bir kalıbın içini şeffaf folyoyla kaplayalım İçine bisküvili malzemeyi bastırarak yerleştirelim Pastayı buzlukta birkaç saat beklettikten sonra üze­rindeki folyoyu çıkaralım Bir kapta yumurtayı şekerli birlikte köpürene dek çırpalım Sütü ve kakaoyu ekleyip yarım dk daha çırpalım Pas­tanın üzerine sosu döküp sosun pasta üzerin­de aldığı şekli bozmadan servis yapalım

Alıntı Yaparak Cevapla