Konu
:
Esmeralda Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Esmeralda Tarifi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Esmeralda Tarifi
MALZEMELER
-2 YUMURTA
-1 SU BARDAĞI SÜT
-2 PAKET KREM ŞANTİ
-4 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER
-2 PAKET VANİLYA
-3 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO
-3 PAKET KAKAOLU BİSKÜVİ
-1 SU BARDAĞI FINDIK (İRİ DÖVÜLMÜŞ)
-1 ORTA BOY ELMA VE MUZ
-1 PORTAKAL KABUĞU RENDESİ
-ARSUYA GÖRE 2 TADELLA VEYA BENZERİ BİR ÇİKOLATALI SOSU
-2 YUMURTA,
-1 ÇAY BARDAĞI SÜT
-2 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER,
-3 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO
-100 GR
BİTTER
HAZIRLANIŞI
Krem şantiyi süt ile çırparak koyulaştıralım
Ayrı bir kapta yumurtaları, şekeri ve kakaoyu mikserle yarım dk
çırpalım
İçine krem şantiyi ekleyip karıştıralım
Kremanın içine kırılmış bisküvileri, iri dövülmüş fındıkları, portakal kabuğu rendesini, küçük doğranmış elmayı, muzu, vanilyayı ve çikolata parçalarını ekleyerek karıştıralım
Yuvarlak bir kalıbın içini şeffaf folyoyla kaplayalım
İçine bisküvili malzemeyi bastırarak yerleştirelim
Pastayı buzlukta birkaç saat beklettikten sonra üzerindeki folyoyu çıkaralım
Bir kapta yumurtayı şekerli birlikte köpürene dek çırpalım
Sütü ve kakaoyu ekleyip yarım dk
daha çırpalım
Pastanın üzerine sosu döküp sosun pasta üzerinde aldığı şekli bozmadan servis yapalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul