Konu
:
Portakalli Kayisili Findik Keki Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Portakalli Kayisili Findik Keki Tarifi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakalli Kayisili Findik Keki Tarifi
PORTAKALLI KAYISILI FINDIK KEKİ TARİFİ
2 su bardağı un
1 çay bardağı çekilmiş fındık içi
4-5 yemek kaşığı süt
2 su bardağı kuru kayısı
1 çay kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı kuru üzüm
2 yemek kaşığı süt
100 gram yumuşamış margarin
1 adet portakal kabuğu rendesi
Yapılışı Un, çekilmiş fındık içi, yumuşamış margarin ve sütü yoğurma kabına aktarıp yoğurmaya başlayın
Hamur toparlanmıyorsa, süt eklemeye devam ederek kulak memesi yumuşaklığında pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
Hazırladığınız hamuru oda sıcaklığında 30 dakika kadar dinlendirin
ince ince doğradığınız kayısıları bir tencereye aktarıp rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyerek karıştırın
Üzerine 2 su bardağı su ilave edip kısık ateşte sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin
Ocaktan alıp soğumaya bırakın ve soğuduktan sonra üzerine tarçın ve üzümü serpiştirerek bir kenarda bekletin
Dinlenen hamuru 2 eşit parçaya bölüp bir parçasını orta boy yuvarlak kelepçeli kalıba yaydıktan sonra üzerine kayısılı harcı aktarın
Hamurun ikinci parçasını da harcın üzerine bastırarak yayın
Üzerine fırça yardımıyla 2 yemek kaşığı süt sürüp 5 dakika önceden 175 dereceye ayarladığınız fırında üzeri sarı kahverengi oluncaya kadar 25-30 dakika pişirin
Fırından çıkardığınız kekin soğumasını bekleyip dilimleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul