Yalnız Mesajı Göster

Karamela Tart

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karamela Tart



Karamela Tart tarifi

için Malzemeler :

� Milföy tart veya küçük tartöletler Pandispanya patı (her bir tart veya tartölete uygun olarak 1 adet)

Mokkalı Krema İçin
� Kremin 1000 g
� İtalyan Marengası (bkz Temel Tarifler) 500 g
� Mokka paste veya sulandırılmış Türk kahvesi istenilen miktarda

Karamelli Fındık İçin
� Toz şeker 500 g
� Krem Şanti (bkz Temel Tarifler) 400 g
� Bütün fındık Karamela Tart

yemeğinin hazırlanışı:

Mokkalı krema

Kremin mikserde 10 dakika çırpılır İtalyan marengası ve kahve ilave edilip karıştırılarak krema hazır hale getirilir

Karamela tartın Tamamlanması

1- Toz şeker karamelize olana kadar kaynatılır ve buna krem şanti ilave edilir Hazırlanan karışıma bütün fındıklar eklenir

2- Pişmiş milföy plakasının üzerine ince pandispanya patı yerleştirilir Pandispanyanın üzerine mokkalı krema sürülerek hazırlanan fındıklı karamel ile doldurulur

Alıntı Yaparak Cevapla