Konu
:
Karamela Tart
Yalnız Mesajı Göster
Karamela Tart
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karamela Tart
Karamela Tart tarifi
için Malzemeler :
� Milföy tart veya küçük tartöletler Pandispanya patı (her bir tart veya tartölete uygun olarak 1 adet)
Mokkalı Krema İçin
� Kremin 1000 g
� İtalyan Marengası (bkz
Temel Tarifler) 500 g
� Mokka paste veya sulandırılmış Türk kahvesi istenilen miktarda
Karamelli Fındık İçin
� Toz şeker 500 g
� Krem Şanti (bkz
Temel Tarifler) 400 g
� Bütün fındık
Karamela Tart
yemeğinin hazırlanışı:
Mokkalı krema
Kremin mikserde 10 dakika çırpılır
İtalyan marengası ve kahve ilave edilip karıştırılarak krema hazır hale getirilir
Karamela tartın Tamamlanması
1- Toz şeker karamelize olana kadar kaynatılır ve buna krem şanti ilave edilir
Hazırlanan karışıma bütün fındıklar eklenir
2- Pişmiş milföy plakasının üzerine ince pandispanya patı yerleştirilir
Pandispanyanın üzerine mokkalı krema sürülerek hazırlanan fındıklı karamel ile doldurulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul