Konu
:
Pandispanya Çöpçatan
Yalnız Mesajı Göster
Pandispanya Çöpçatan
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pandispanya Çöpçatan
PANDİSPANYA ÇÖPÇATAN
MALZEMELER
8 adet yumurta
8 kahve fincanı toz şeker
8 kahve fincanı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
KREMASI İÇİN
1 litre süt
2 adet yumurtanın sarısı
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı margarin
1 paket vanilya
1 paket hazır çiğ süt kreması (125 ml)
SÜSLEMEK İÇİN
Hindistan cevizi tozu
YAPILIŞI
Yumurtaları ve toz şekeri 10 dk
Mikserle çırpın
Kabartma tozu ve vanilya karıştırıştırılmış unu ekleyin
Yağlanmış 2 kek kalıbına paylaştırın
5 dakika önceden 175 de
rece ısıtılmış fırında 45 dk
Pişirin
Her iki pastayı enlemesine ikiye ayırın
Kreması için, süt, yumurta sarıları ve nişastayı çırpın
Şekeri de katarak, kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirin
Yağı karıştırarak, ateşten alın
Soğumasına yakın vanilya ve kremayı ekleyerek, 5 dakika çırpın
Pastanın her katına krema sürerek, üst üste koyun
Kalan kremayla üzerini kaplayıp, süsleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul