Konu
:
Limonlu Chesscake
Yalnız Mesajı Göster
Limonlu Chesscake
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Limonlu Chesscake
Limonlu Chesscake tarifi
için Malzemeler :
a İçin
� Toz krem şanti 200 g
� Soğuk süt 500 g
� Limon 2 adet
� Portakal 1 adet
� Jelatin(eritilmiş) 4 yaprak
Pat Hamuru İçin
� Yumurta beyazı 550 g
� Toz şeker 500 g
� Yumurta sarısı 550 g
� Un 500 g
Limonlu Chesscake
yemeğinin hazırlanışı:
Pat Hamuru
Yumurta beyazı mikserde çırpılır, azar azar toz şeker ilave edilir
Yumurta sarısı çırpma teli ile birkaç dakika elde çırpılır
Mikserde çırpılan yumurta beyazına çırpılmış yumurta sarısı ilave edilir, kevgir yardımıyla karıştırılır
Hazırlanan karışımın yarısı başka bir kaba alınır ve sarı renklendirici ile renklendirilir
Sıkma torbasının ucuna yuvarlak duy takılarak, hazırlanan sarı hamur 1 cm ara ile şerit halinde yağlı kağıt veya silpat üzerine çapraz bir şekilde sıkılır
Diğer beyaz hamurda sıkma torbasının içine doldurulur, boşluklara sıkılarak istenilen desen tamamlanır ve 210°C�de pişirilir
Krema
Toz krem şanti ve soğuk süt mikserde 3 dakika çırpılır
Limon ve portakal suyu sıkılarak çırpılmış şantiye ilave edilerek karıştırılır
Daha sonra eritilmiş jelatinler karışıma yedirilir
PastanınTamamlanması Pişirilen pasta patları kare çember boyunda 2 adet kesilir
Kare çemberin içi sıvı yağ ile yağlanır
Çember düz bir tepsiye oturtularak birinci pat yerleştirilir ve şurup ile nemlendirilir
Hazırlanan krema 1
5 cm kalınlığında çemberin içine dökülür ve yayılır
Krema ikinci pat ile kapatılır ve buzdolabında 1 saat bekletilir
Dolapta bekletilen pastanın çemberi çıkartılır, üzerine paletli bıçak yardımı ile soğuk jöle sürülür ve üst yüzey süslemesi yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul