09-05-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fıstıklı Turta
Fıstıklı Turta tarifi
için Malzemeler :
� Pandispanya Patı (bkz Temel Tarifler) 2 adet
� Fıstık Kreması
� Yan Dekor Rulosu
Fıstık Kreması İçin
� Süt 1 litre
� Toz şeker 250 g
� Yumurta sarısı 250 g
� Jelatin 12 yaprak
� İtalyan Marengası 400 g
� Krem Şanti 1000 g
� Toz fıstık 200 g
� Yan Dekor Rulosu 100 g
Renkli Dekor Hamuru İçin
� Margarin 150 g
� Pudra şekeri 150 g
� Yumurta beyazı 250 g
� Un 150 g
Yan Rulo Süslemesi İçin
� Yumurta beyazı 675 g
� Toz şeker 150 g
� Toz badem veya hindistan cevizi 750 g
� Toz şeker 750 g
� Yumurta 1000 g
� Un 200 g
� Margarin 150 g Fıstıklı Turta
yemeğinin hazırlanışı:
Fıstıklı Krema
Süt kaynatılırken, diğer tarafta mikserde yumurta sarısı ve şeker kabartılır, kaynamakta olan süte yedirilerek 4-5 dakika daha karıştırılarak pişirilir Pişen krema ılık hale gelince önce jelatinler ilave edilir, daha sonra İtalyan marengası yedirilir Toz fıstık ve pudra şekeri şurupla yumuşatılır, karışıma katılır ve buna son olarak çırpılmış krem şanti ilave edilir
Yan Dekor Rulosu
Renkli Dekor Hamuru İçin:
Margarin ile pudra şekeri çırpılırken yumurta beyazı azar azar yedirilir, sonra un katılarak karıştırılır Değişik renklerdeki çeşitlere bölünüp kağıt kalemlere doldurulur Yağlı kağıt ile döşenmiş tavalara veya silpat üzerine cetvel ile çember boyutunu geçmeyecek şekilde istenilen şekiller veya desenler çizilir
Yan Rulo Süslemesi
Yumurta beyazı ve 150 g toz şeker marenga yapılır Yumurta, toz, şeker, un, toz badem çırpılır ve eritilmiş margarin ilave edilerek karıştırılır Bu karışım hazırlanan marengaya yedirilir Dekor hamuru tarifi ile yapılmış şekillerin üzerine hazırlanan bu karışım dökülüp rulo şeklinde açılır 220°C�lik fırında 7 dakika pişirilir Pişmiş rulolar ters çevrilip dikkatlice çıkartılır ve cetvel yardımıyla kesilir
Turtanın Tamamlanması
Çemberin kenarları yağlanır, pudra şekeri serpilir ve fazlası çembere vurularak alınır
Bu çemberler ince yuvarlak sac tepsilerin üzerine oturtulup kenarlarına önceden hazırlanan yan dekor hamuru rulosu yerleştirilir
Çemberin ortasına 1 cm kalınlığında kesilmiş pandispanya patı yerleştirilir Pandispanya patının üzerine hazırlanan fıstıklı krema dökülür ve paletli bıçak yardımıyla yayılır
Krema, diğer pandispanya patı ile kapatılıp, üzerine çemberi dolduracak şekilde fıstıklı krema sürülür
Turta derin dondurucuda bekletilir Donmuş turta daha sonra çemberden çıkartılır ve istenilen şekilde süslemesi yapılır
|
|
|