Konu
:
Kadayıf Sarma
Yalnız Mesajı Göster
Kadayıf Sarma
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kadayıf Sarma
350gr yas tek kadayif
1 su bardagi cekilmis ceviz ici
Yarim paket tereyagi
Serbeti icin:
5 su bardagi su
4 su bardagi seker
Yapilışı:[*]Şerbetini ocağa koyun
Kaynamaya başladıktan 10 dk sonra altını kapatın
( ben altını kapattıktan sonra içerisine çay kaşığının ucuyla cok az tarçın ilave edip karıştırdım
)[*]Elinizin avuç içini bir miktar kadayıf alıp uzerinede ceviz koyup yaprak sarması gibi sarıyorsunuz
[*]Üzerine kızdırılmış tereyağının hepsini sürün
[*]Fırında üzeri kızarana kadar 180 derece sıcaklıkta kızartın
[*]Fırından cıkarınca 5 dakika kadar soğutun
Önceden kaynattığınız şerbeti ılık olarak uzerine dökün
Şerbeti çektikten sonra soğuk olarak servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul