Yalnız Mesajı Göster

Kadayıf Sarma

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kadayıf Sarma



  • 350gr yas tek kadayif
  • 1 su bardagi cekilmis ceviz ici
  • Yarim paket tereyagi

Serbeti icin:
  • 5 su bardagi su
  • 4 su bardagi seker

Yapilışı:[*]Şerbetini ocağa koyun Kaynamaya başladıktan 10 dk sonra altını kapatın ( ben altını kapattıktan sonra içerisine çay kaşığının ucuyla cok az tarçın ilave edip karıştırdım)[*]Elinizin avuç içini bir miktar kadayıf alıp uzerinede ceviz koyup yaprak sarması gibi sarıyorsunuz[*]Üzerine kızdırılmış tereyağının hepsini sürün[*]Fırında üzeri kızarana kadar 180 derece sıcaklıkta kızartın[*]Fırından cıkarınca 5 dakika kadar soğutun Önceden kaynattığınız şerbeti ılık olarak uzerine dökün Şerbeti çektikten sonra soğuk olarak servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla