Konu
:
Çilekli & Krem Peynir Kremalı Pasta
Yalnız Mesajı Göster
Çilekli & Krem Peynir Kremalı Pasta
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çilekli & Krem Peynir Kremalı Pasta
Çilekli & Krem Peynir Kremalı Pasta
Hep çikolatalı pastalar yapan ben, evsahipliği yaptığı güzel etkinliği için çilekli ve hafif bir pasta yapmayı tercih ettim
Daha önce yaptığım nın pandispanyası da oldukça güzeldi ancak bu pandispanyayı hem pratiklik hem de lezzet açısından çok beğendiğimden bundan sonra meyveli pastlarımda sıkça kullanacak gibiyim
Bu pastada ilk defa denediğim ve ara katlarda kullandığım krem patiserinin özellikle sade pandispanya ve çileğe çok ama çok yakıştığını da kesinlikle söylemek istiyorum
Malzemeler :
Pandispanya (tarifi aşağıdadır)
Krem patiseri (tarifi aşağıdadır)
Krem paynirli krema (tarifi aşağıdadır)
Pandispanyayı ıslatmak için 1 su bardağı süt
750 gr çilek (üzerini süslemek için 9 tanesini ayıralım)
2-3 tatlı kaşığı hindistan cevizi
Pandispanya :
5 adet yumurta (oda ısısında ve 65-70 gr olanlardan)
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağı
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
Yumurta, şeker ve portakal kabuğu rendesini en az 5 dakika, karışımın hacmi 2 katına çıkıncaya kadar mikser ile çırpalım
Sıvıyağı ilave ederek 1 dakika daha çırpalım
2 defa elediğimiz un + kabartma tozu karışımını ilave edelim ve spatula yardımı ile yavaşca karıştırarak unun her tarafa dağılmasını temin edelim
22 cm lik kalıba dökerek 170 derece fırında kürdan temiz çıkıncaya kadar 35 dakika kadar pişirelim
Krem Patiseri :
130 gr un
500 ml süt
130 gr toz şeker
100 ml krema
100 gr tereyağ
Bu kremayı yapmak beşamel sos yapmaya çok benziyor
Süt, krema ve toz şeker küçük bir tencereye alınarak bir taşım kaynatılır, ılımaya bırakılır
Ayrı bir kapta tereyağı ve un pembeleşinceye kadar kavrulur
Kavrulmuş olan unun üzerine ılımış olan sütlü karışım yavaş yavaş ilave edilir
Çırpıcı ile topaklanma olmaması için çabukça karıştırılı ve kısık ateşte kaynayana kadar beklenir
Ocaktan alınır
Pürüzsüz bir krema olması gerekiyor, oluşan pütürleri yoketmek için isterseniz kremayı süzgeçten geçirebilirsiniz
Pişen kremayı çırpma teli ile kuvvetlice 2-3 dakika çırpalım
Çırptıkça kremanın renginin biraz açıldığını göreceksiniz
Kremanın oda ısısına gelmesini beklerken arada bir karıştıralım
Krem Peynirli Krema :
100 gr tereyağ
225 gr krem peynir
1 su bardağı pudra şekeri
2-3 damla limon suyu
Oda sıcaklığındaki tereyağ, labne peyniri, limon suyu ve pudra şekeri mikser ile orta devirde pürüzsüz bir hal alıncaya kadar 4-5 dakika çırpılır
Isterseniz bu krema yerine kremayı da kullanabilirsiniz
Yapılışı :
Oda ısısına gelmiş yada bir gün önceden pişirdiğimi pandispanyanın yüzeyinde oluşmuş olan kabarıklıkları (eğer varsa) bıçakla alarak pastanın üst yüzeyini düzeltelim ve pandispanyayı enine 3 e keselim
En alt parçayı en üste gelecek şekilde kullanacağız
Kelepçeli kalıbımızın içine pandispanyanın bir parçasını yerleştirelim
Yüzeyini sütle iyice ıslatalım
Krem patiserinin yarısını bu katın üzerine yayalım
Küçük küpler halinde doğradığımız çileğin yarısını düzgünce yerleştirelim
Pandispanyanın ikinci parçasını kapatalım ve yüzeyini yine sütle ıslatalım
İlk katta olduğu gibi krem patiseri ve çilek ile bu katı da döşeyelim
En son pandispanya parçasını kapatalım
Üzerini süslemeye geçmeden önce kelepçeli kalıbın içinde pastayı buzdolabında 15-20 dakika bekletelim
Pastayı buzdolabından alıp dışındaki kelepçeli kalıbı dikkatlice çıkaralım
Krem peynirli kremayı pastanın üzerine ve kenarlarına güzelce sürelim
Sıkma tüpüne koyduğumuz krem peynirli krema ile patanın üzerini ve kenarlarını süsleyelim
Bütün çileklerimizi pastanın üzerine yerleştirelim
Ben krema sıvarken yaptığım hatalar görünmesin diye birkaç kaşık hindistan cevizi kenarlara süs yaptım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul